NaslovnicaVijestiNa pomolu veliki transfer: Juventus ponudio zvijezdu tima u zamjenu za Alvara...

Na pomolu veliki transfer: Juventus ponudio zvijezdu tima u zamjenu za Alvara Moratu!

Španjolski reprezentativac i napadač Chelseaja Alvaro Morata prošlog ljeta je stigao na Stamford Bridge, ali se još uvijek nije uspio prilagoditi na nogomet u Premier ligi i život u Engleskoj.

Juventus nudi Higuaina za Moratu

Iako je imao sjajan početak protekle sezone, postigao je tek 11 golova u ukupno 31 ligaškom nastupu, što je razočaravajuća statistika za napadača koji je plaćen čak 66 miliona eura.

Upravo zbog toga u posljednjih nekoliko mjeseci pojavilo se dosta špekulacija o njegovoj budućnosti, a i on sam je u nekoliko navrata priznao kako bi se volio vratiti u Italiju, gdje je dvije godine igrao za Juventus. Ipak, njegov trener Antonio Conte, čija budućnost također nije poznata, nedavno je negirao špekulacije o odlasku Morate izjavivši: “Morata je Chelseajev igrač. Mora biti spreman za sljedeću sezonu. Mislim da je situacija vrlo jasna.”

Međutim, kako danas izvještava Evening Standard, upravo Juventus je odlučio krenuti po 25-godišnjaka, te su klubu sa Stamford Bridgea spremni poslati vrlo zanimljivu ponudu. Naime, čelnici ‘Stare dame’ Chelseaju planiraju ponuditi jednu od najvećih zvijezda Gonzala Higuaina u zamjenu za svog bivšeg igrača.

[su_no1forfootball]

Argentinac je također imao nešto lošiju sezonu kada su u pitanju golovi. Postigao ih je tek 16 u 35 nastupa u Seriji A, a pored toga, pet godina je stariji od Morate, tako da je teško očekivati kako će ‘Plavci’ pristati na ovakvu razmjenu.

Ostaje nam da vidimo što će se dogoditi sa Moratom u narednih par mjeseci, a pomoć u donošenju odluke ponudio mu je bivši igrač Chelseaja, legendarni Hernan Crespo. On mu je poručio: “Mislim da je Morata sjajan igrač. Mlad je i već je osvojio dosta trofeja. Međutim, mora biti strpljiv. Pokazao je da je jako dobar napadač, ali obično kada igrate u velikom timu teško je ostati u formi tokom cijele sezone. U prošlosti mu se ista stvar događala i u Juventusu jer je mlad. On može biti budućnost Chelseaja, ali sve zavisi od njega. Važno je znati da li je sretan u klubu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!