NaslovnicaVijestiNA ZAHTJEV RONALDA: Juventus dovodi šest zvijezda ovog ljeta!

NA ZAHTJEV RONALDA: Juventus dovodi šest zvijezda ovog ljeta!

Prema pisanju talijanskih medija, zvijezda Juventusa Cristiano Ronaldo poručio je čelnicima kluba da dovedu šest novih pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Ronaldo zatražio šest pojačanja

Portugalac je bio bijesan nakon ispadanja ‘Stare dame’ iz Lige prvaka, kada ih je u četvrtfinalu izbacio Ajax. On je postigao gol u oba susreta, ali su njegovi suigrači odigrali razočaravajuće, te je nizozemski velikan prošao dalje.

Navodno je toliko nezadovoljan, da je zatražio dolazak šest novih igrača. Naime, novine Corriere dello Sport su izvijestile kako su u pitanju talentirani veznjak Benfice Joao Felix, duo iz njegovog bivšeg kluba Real Madrida Isco i Raphael Varane, zvijezda Serije A Federico Chiesa, veznjak Lyona Tanguy Ndombele i defanzivac Rome Kostas Manolas.

Ronaldo je sa Iscom i Varaneom osvojio tri uzastopne Lige prvaka u dresu Los Blancosa, a obojica se povezuju sa odlaskom sa Santiago Bernabeua u posljednjih nekoliko mjeseci. S obzirom da ‘kraljevski’ klub na kraju sezone očekuje veliki remont, još uvijek nije poznato koga Zinedine Zidane planira zadržati, a koga prodati.

S druge strane, Felixa već neki ljubitelji nogometa nazivaju Ronaldovim nasljednikom, a Benfica bi za njega mogla tražiti čak 100 miliona eura. 19-godišnjak je na ukupno 39 nastupa u svim takmičenjima ove sezone postigao čak 18 golova, a posebno je briljirao u pobjedi protiv Eintracht Frankfurta u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, kada je postigao hat-trick.

Chiesa, koji ima 21 godinu, je zvijezda u usponu u Italiji, te je na meti velikana kao što su Manchester United, Liverpool i Chelsea, dok Manolas ima otkupnu klauzulu od 35 miliona eura.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!