NaslovnicaVijestiNagelsman otkrio strašne detalje: "Prvih sedam dana je bio praktički mrtav!"

Nagelsman otkrio strašne detalje: “Prvih sedam dana je bio praktički mrtav!”

Trener nogometaša RB Leipziga Julian Nagelsmann otkrio je strašne detalje o napadaču tog kluba, južnokorejancu Hwang Hee-chanu, koji je bio u vrlo teškom stanju nakon zaraze koronavirusom.

Nogometaš RB Leipziga Hwang Hee-chan rekao je da je “sedam dana bio praktično mrtav” kada je imao koronavirus, otkrio je njegov trener Julian Nagelsmann.

Hwang je testiran pozitivno na koronavirus prošlog mjeseca kada se vratio u Njemačku poslije obaveza sa reprezentacijom Južne Koreje i prijateljskih utakmica u Austriji protiv Meksika i Katara.

Nagelsmann je rekao da je Hwang od tada mogao samo da radi smanjenim tempom uz poseban program treninga i da neće moći da igra još najmanje mjesec dana.

“On je imao čitav niz simptoma. Razgovarali smo kratko i rekao je: ‘Prvih sedam dana sam bio praktično mrtav’. Tim riječima je opisao svoje stanje. Nije bio dobro i moramo da budemo pažljivi. Svi znaju da kad preležite virus i prerano se vratite na treninge, da to može da bude opasno za organe, ali najviše za srce. Zato je savjetovan oprez”, naveo je on.

Hwang je potpisao za Leipzig poslije dobrih igara prošle sezone, kada je za Red Bull Salzburg postigao 16 golova i imao 22 asistencije. On je za njemački klub odigrao sedam utakmica i postigao gol.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!