NaslovnicaVijestiNagrada koja očekuje Leicester za osvajanje lige je nevjerovatna

Nagrada koja očekuje Leicester za osvajanje lige je nevjerovatna

Fudbaleri Leicester Cityja još uvijek drže prvo mjesto Premiershipa iako su danas poraženi na Emiratesu od Arsenala.

Leicester će se boriti za opstanak

Prednost Lisica je sada istopljena na dva boda u odnosu na Arsenal i Tottenham, ali oni još uvijek vjeruju da mogu izdržati do samog kraja i osvojiti titulu.

Vlasnik ovog kluba i bilioner Vichai Srivaddhanaprabha se pobrinuo da motivacija fudbalera Leicestera bude jos veća, obećao im je putovanje iz snova za titulu prvaka Premiershipa. Naime, ako naprave do sada neviđeno čudo i postanu prvaci, fudbaleri Leicestera i sručni štab dobit će kolektivno putovanje u, ni manje ni više, nego Las Vegas.

Vlasnik kluba je na taj način odlučio igračima nadoknaditi izostanak bonusa za osvajanje lige iz dogovora pred početak sezone.

Ovo putovanje će sigurno biti dodatni motiv za Lisce.

Trener Leicestera Claudio Ranieri je bio nezadovoljan odlukom Martina Atkinsona da isključi njegovog igrača, ali čestitao je Arsenalu na pobjedi.

“Ova utakmica je bila fantastična, brza utakmica. U normalnoj utakmici ta dva žuta kartona ne bi značilo isključenje, nisam siguran”, kazao je Ranieri, te nastavio:

“Sudac je bio prestrog prema nama kod isključenja. To su bili normlani prekršaji, ne za žute kartone. Da smo ostali sa 11 igrača na terenu, uvjeren sam da bi slavili pobjedu.”

“Utakmica je bila prepuna prekršaja, zašto onda isključiti igrača na taj način. Znali smo da Arsenal ima sjajnu momčad, imaju dobru tehniku i brzo prenose loptu. Zabili su gol iz posljednje prilike – bili su pametniji od nas”, završio je Claudio Ranieri.

[su_netbet_psgchelsea]

[excerptlist num=4 cat=’Analize’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!