NaslovnicaVijestiNajava uzvratnih utakmica Europske lige

Najava uzvratnih utakmica Europske lige

Poslije dva dana Lige prvaka, u četvrtak nas očekuju uzvratne utakmice u osmini finala Europske lige. Igra se točno osam utakmica koje će odlučiti četvrtfinaliste ovog natjecanja. Niti jedan tim još uvijek nije 100% siguran u prolaz, osim možda Atletico Madrida koji je ostvario pobjedu od 3-0 kod kuće protiv Lokomotive Moskve, ali ako ruska ekipa pobijedi sa 3 ili više golova razlike imaju šansu za prolazak, što nam se čini vrlo nemogućim.

Najava uzvratnih utakmica

Lokomotiv Moscow – Atletico Madrid

Kao što smo već naveli na početku ovog članka, zahvaljujući pobjedi od 3-0 u prvoj utakmici, Atletico Madrid je već jednom nogom u četvrtfinalu Europske lige. No, Diego Simeone upozorava svoje igrače da budu oprezni i da se ne opuštaju u uzvratu koji će se igrati u hladnoj Rusiji. Atletico Madrid ima male šanse za osvajanjem La Lige pored Barcelone koja juriša ka tituli, ali oni su definitivno sposobni da idu do kraja u ovom natjecanju. Oni u posljednjih pet utakmica na svim natjecanjima imaju četiri pobjede i jedan poraz, koji je došao protiv Barcelone prije desetak dana. Klub iz La Lige je u prošloj utakmici protiv Lokomotive igrao vrlo ofanzivno, ali sve su šanse da će se u ovoj osloniti na svoju obranu. Na drugoj strani, Lokomotiva Moskva nema što izgubiti i vjerojatno će baciti sve karte u napad protiv Simeoneove ekipe. Ruse je teško pobijediti kod kuće i to je glavni razlog zbog kojeg Simeone strahuje u ovoj utakmici.

[su_cashout]

Athletic Bilbao – Marseille

Athletic Bilbao će morati da se potrudi ukoliko želi da prođe u četvrtfinale ovog natjecanja, jer su u prvoj utakmici izgubili sa 3-1. Španjolski tim preživaljava katastrofalnu sezonu u La Ligi i nalaze se na 12-oj poziciji sa 35 bodova u 28 utakmica i nije čudo što su izgubili od Marseillea sa 3-1 na Velodromu. Baskijska ekipa ima vrlo težak zadatak u četvrtak, jer im je potrebna velika pobjeda (barem 3-1) kako bi imali šansu da prođu dalje, no to je lakše reći nego učiniti. Marseille nije baš dobar kada je forma u gostima u pitanju, ali nam se čini da su u mnogo boljoj formi od domaćina pred ovaj susret. Ova dva tima su se u Europskoj ligi susrela 2016. godine, gdje je Athletic Bilbao prošao dalje u ukupnom rezultatu od 2-1, ali na ovom stadionu je bilo 1-1.

Dynamo Kiev – Lazio

Dynamo Kiev je odradio odličan posao na stadionu Olimpico u Rimu, gdje su protiv Lazija odigrali 2-2 i time zaradili vrlo dobar rezultat za uzvratnu utakmicu koju igraju kod kuće. Ukrajinskoj ekipi sada odgovara remi od 0-0 ili 1-1 kako bi prošli u četvrtfinale, tako da će ovo sigurno biti utakmica sa malo golova. Ali, još uvijek ne otpisujte ekipu iz Rima. Ćiro Immobile je propustio zlatnu priliku za postizanje pobjedničkog gola u posljednjim minutama igre u Rimu, ali protivnički braniči će ga sigurno markirati što je više moguće u ovoj utakmici. Gostujući tim će krenuti u ovu utakmicu otvoreno i napadački, što će ostaviti prostora za kontra napade Dynamo Kieva, koji ima namjeru da sačuva svoj gol na svaki mogući način. Dynamo Kiev je u posljednjih pet utakmica ostvario dvije pobjede, dva remija i jedan poraz i vrlo teško ih je pobijediti kod kuće, gdje još uvijek nisu doživjeli poraz u ovoj sezoni. Doživio je Dynamo Kiev poraz pred svojim navijačima, ali tijekom zimske pauze kada su igrali prijateljske utakmice, tako da će ovo biti jedan vrlo težak zadatak za Lazio.

[su_bet_builder]

Viktoria Plzen – Sporting

Kao što smo i očekivali, Sporting Lisbon je ostvario pobjedu od 2-0 nad Viktoriom Plzen u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Portugalska ekipa je korak od četvrtfinala i oni će na gostovanju u Češkoj morati da čuvaju svoj gol, jer ukoliko ga prime, pogotovo u ranim minutama susreta, bit će velikih problema za bivši klub Cristiana Ronalda. Viktoria Plzen je lider u češkoj ligi, gdje u 19 utakmica imaju 15 pobjeda, tri remija i jedan poraz, dok su primili samo osam golova do sada. Sve je to lijepo da Sporting nije ekipa koja je za klasu bolja od Plzena, dok češki tim igra ispod očekivanja u nokaut fazi Europske lige ove sezone. U posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima Plzen ima jednu pobjedu, dva remija i dva poraza, dok na drugoj strani Sporting ima tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, gdje su poraz doživjeli od fenomenalnog Porta koji je lider u portugalskoj Primeiri. Teško da će Viktorio Plzen imati šansu bilo što da uradi u ovoj utakmici.

Zenit – RB Leipzig

Zenit će igrati drugu utakmicu kod kuće protiv Leipziga koji je pobijedio u prvoj utakmici sa 2-1. Ovo nije nimalo dobar rezultat za njemačku ekipu, jer igraju u gostima kod Zenita koji je pobijedio Celtica sa 3-0 kod kuće, nakon što su izgubili u Škotskoj sa 1-0. Ovo nam govori da Zenit nije ekipa sa kojom se treba zezati, jer su postigli jedan vitalan gol za uzvrat u St. Petersburgu. Oni moraju pobijediti ovu utakmicu kako bi prošli dalje, dok do sada kod kuće imaju šest pobjeda u nizu u Europskoj ligi. Leipzig je uradio odličan posao kada je izbacio Napolija u 1/16 finala, ali moraju imati u vidu da je Napoli odmarao nekoliko prvotimaca u obje utakmice. Leipzig ne igra baš dobro ni u prvenstvu u posljednje vrijeme, gdje su u posljednje tri utakmice u Bundesligi ostvarili dva remija i jedan poraz. Jedan poraz i remi su došli kod kuće, dok je drugi remi bio u gostima protiv slabašnog Stuttgarta ove sezone. Moramo spomenuti da su kod kuće izgubili i od posljednje plasiranog Kolna koji je očajan ove sezone.

Arsenal – AC Milan

Iako su mnogi očekivali da će Milan pobijediti vrlo lošeg Arsenala u prvoj utakmici na San Siru, Topnici su ipak odradili dobar posao i ostvarili vrlo važnu pojedu od 2-0 u gostima. Oni su sada samo jedan korak od četvrtfinala Europske lige, sve što treba da urade jeste da sačuvaju svoju mrežu i neće imati problema. S obzirom da je Arsenal teško pobijediti pred njihovim navijačima i s činjenicom da Milan mora postići dva gola u uzvratu, očekujemo vrlo ofanzivan pristup igri kluba iz Italije. Posljednja utakmica koju je Milan igrao protiv Arsenala u Londonu je završila sa pobjedom domaćina (3-0), gdje su u to vrijeme golove postigli Laurent Koscielny, Tomas Rosicky i Robin van Persie. U posljednjih pet utakmica na svim natjecanjima, Topnici imaju dvije pobjede i tri poraza. Dva od ta tri poraza su došla protiv Manchester Cityja, dok su nakon toga ostvarili pobjede protiv Milana i Watforda. Na drugoj strani Milan se malo poboljšao u Seriji A u posljednje vrijeme, a u posljednjih pet utakmica su izgubili samo jednu i to protiv Arsenala prije nekoliko dana. Prošlog mjeseca su uspjeli da ostvare pobjedu protiv Rome u gostima, a u prošlom kolu Serije A su takođe ostvarili pobjedu u gostima protiv Genoe, tako da vjerujemo da Arsenalu neće biti lako sačuvati ovu prednost od dva gola.

[su_live_koeficijenti_v2]

Lyon – CSKA Moskva

Lyon će ugostiti CSKA Moskvu na Groupama stadionu, nakon što su ih u prvoj utakmici pobijedili sa minimalnim rezultatom od 1-0. Oni će sada imati zadatak da sačuvaju taj vrlo tanak rezultat, ali bi trebali da pred svojim navijačima ostvare prolaz u četvrtfinale. Lyon je fokusiran na Europsku ligu, jer žele da eventualnim osvajanjem ovog trofeja rezervišu mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone. Ruski tim će dati sve od sebe da prevaziđu ovaj deficit od jednog gola na Lyonovom stadionu, ali Bruno Genesiovu ekipu je vrlo teško dobiti kod kuće. Lyon zaista igra sjajno ove sezone, nalaze se na četvrtom mjestu u ligi, a u posljednjih pet utakmica na svim natjecanjima su ostvarili dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Na drugoj strani CSKA Moskva ima tri pobjede, jedan remi i jedan poraz u posljednjih pet utakmica. Jedini poraz su doživjeli od Lyona u toj prvoj utakmici. Prošlu utakmicu su pobijedili Akhmat Groznyja sa 3-0 u gostima.

Red Bull Salzburg – Borussia Dortmund

Salzburg će željeti da završi svoj posao kod kuće protiv Borussije Dortmund, nakon što su ih pobijedili sa 2-1 na Signal Iduna Parku u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, ali Nijemce nikada ne treba otpisivati. Austrijska ekipa će sigurno igrati mnogo pažljivije i defanzivnije u ovoj utakmici, tako da očekujemo napadački nogomet od gostujuće ekipe, koja mora zapeti kako bi stigla ovaj deficit, jer čak ni sa 0-1 oni ne mogu proći dalje. Zbog te činjenice vjerujem da bi trebalo biti golova u ovoj utakmici. Salzburg je šest utakmica bez poraza kod kuće u Europskoj ligi i to daje razlog za optimizam pred ovaj susret za sve navijače domaćeg tima. Borussia Dortmund na drugoj strani, nema drugog izbora nego da krene u napad od prve minute, kao što smo već i spomenuli, ali bit će vrlo teško pobijediti Salzburga koji je u formi na svom stadionu. U posljednjih pet utakmica, Borussia ima samo jednu pobjedu, tri remija i jedan poraz, što nije za pohvalu pred ovaj vrlo važan susret u Europskoj ligi. On su primili barem po jedan gol u svakoj od ovih pe utakmica.

Za više informacija posjetiti SvijetKladjenja forum


Uz najave utakmica utakmica na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najnovije sportske vijesti. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!