NaslovnicaNajave utakmicaNajava vikenda: Zakomplikovala se situacija u pet najvećih liga u svjetskom nogometu!

Najava vikenda: Zakomplikovala se situacija u pet najvećih liga u svjetskom nogometu!

Najava vikenda u pet najvećih liga u svjetskom nogometu. Igraju se neke fenomenalne utakmice u subotu i nedelju koje će nam donijeti nešto jasniju sliku kada je situacija na tabeli u pitanju! Ukoliko želite besplatne tipove posjetite nas na Svijet Kladjenja FORUMU!

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Premier liga

Izvor: bet365

Ovog vikenda se igra 32. kolo u engleskoj Premier ligi. Umjesto deset, igra se šest utakmica, s obzirom da se također igraju polufinalne utakmice FA Kupa, gdje se sastaju Chelsea i Manchester City, odnosno Leicester i Southampton.

City je sada skoro pa nedostižan na vrhu tabele. Poraz u prošlom susretu protiv Leedsa (1-2) samo je odgodio neizbježno. Bježe 11 bodova drugoplasiranom Unitedu, koji ima utakmicu manje, ali pobjede Građana u naredna tri ili četiri kola trebale bi im i zvanično donijeti titulu, shodno rezultatima Crvenih đavola.

Pravog derbija u ovom kolu u Engleskoj neće biti, ali susret između Evertona i Tottenhama (2-2) koji se igrao u petak je bio od izuzetnog značaja u borbi za mjesta koja vode na europska natjecanja. Sada ova dva tima imaju po dva i tri boda manje od šestoplasiranog Liverpoola, Spursi čak i utakmicu više.

Od trećeplasiranog Leicestera do šestoplasiranog Liverpoola razlika je samo tri boda, ali će Redsi, kao i West Ham, koji je na bod ispod Lisica, dobiti pravu šansu za prelazak na treću i petu poziciju. Razlog tome je što Chelsea i Leicester igraju par dana kasnije.

Borba za opstanak na drugoj strani tabele se malo smirila, nakon što je Newcastle ostvario svoju prvu pobjedu u posljednjih osam utakmica. Imaju šest bodova više od Fulhama koji je u crvenoj zoni, ali bi se ta razlika mogla smanjiti, jer u ovom kolu Svrake igraju protiv fenomenalnog West Hama koji je favorit sa kvotom 2.10. Jedina utjeha im je što i Fulham ima teško gostovanje kod Arsenala u nedelju, gdje se očekuje gubitak bodova po kvoti 1.72.

Bod više od Newcastlea imaju Burnley i Brighton koji gostuju kod Chelseaja i Uniteda u ovom kolu, tako da bi se i oni mogli naći u istom problemu. Chelsea je favorit za pobjedu protiv Brightona po kvoti 1.57, dok je to i United protiv Burnleya sa kvotom 1.33. Crveni đavoli su u fenomenalnoj formi sa četiri uzastopne pobjede u posljednjih pet susreta i njihova pobjeda ovdje ne bi trebala biti upitna.

PREMIER LIGA

Primera

Izvor: bet365

U španjolskom prvenstvu se u nedelju igra čak osam utakmica, dok u subotu gledamo finale Kupa kralja između Barcelone i Athletic Bilbaoa. Velika borba za titulu se vodi u Primeri između Atletica, Reala i Barcelone koje dijeli samo jedan i dva boda. Dva kluba iz Madrida će ovog vikenda imati šansu da pobjegnu Barceloni na vrhu tabele, s obzirom da Katalonci igraju četiri dana kasnije. Prvo će Real igrati u gostima protiv Getafea u nedelju kao favorit sa kvotom 1.65, a zatim i Barcelona na domaćem terenu u srijedu sa kvotom 1.28. Atletico Madrid ima nešto lakšu utakmicu protiv Eibara na Wanda Metropolitanu, gdje su favoriti sa kvotom 1.40 u bet365 kladionici.

Sevilla bi se također mogla približiti na bod od Barcelone ako uspiju ostvariti pobjedu po kvoti 2.45 protiv desetkovanog Real Sociedada u gostima. Poraz bi u toj utakmici Sociedadu, koji se bori za petu poziciju, bio treći u posljednjih pet susreta, dok pobjede nisu ostvarili več četiri utakmice zaredom. Imaju isti broj bodova kao i šestoplasirani Betis, koji ovog vikenda igra protiv Valencije na domaćem terenu. Bod manje ima Villarreal koji igra protiv neugodnog Levantea u gostima.

Vodi se i velika borba za opstanak na dnu tabele, gdje 15. mjesto i crvenu zoni dijeli samo četiri boda. Huesca je uspjela da se izvuče sa dvije pobjede u posljednja dva susreta i sada ima samo bod više od Elchea, baš kao i Valladolid. Ovog vikenda igraju protiv katastrofalnog Alavesa i ako žele ostati u sigurnoj zoni, moraju ostvariti pobjedu po kvoti 3.20! Elche također ide na teško gostovanje kod Osasune, koja je u solidnoj formi u posljednje vrijeme, te su gosti s pravom autsajderi sa kvotom 4.33 u bet365 kladionici. Kako god da se završi taj susret, u utorak ćemo gledati pravi derbi za opstanak između Elchea i Valladolida. Gosti su blagi favoriti sa kvotom 2.60!

PRIMERA

Serie A

Izvor: bet365

Borba za titulu u Seriji A je već odavno gotova, samo je pitanje u kojem kolu će Inter zvanično postati prvak. Po trenutnom stanju bi u 35. kolu trebali ozvaničiti taj status, ali pod uslovom da do tada ostvare sve pobjede. Inter u ovom kolu igra protiv Napolija, koji se bori za mjesta koja vode u Ligu prvaka i neće to biti nimalo lagan zadatak, iako su favoriti za pobjedu po kvoti 2.30!

Drugu i petu poziciju dijele samo četiri boda, ali bi se stvari mogle dodatno zakomplikovati za Juventus ili Atalantu, s obzirom da ovog vikenda igraju međusobno, a dijeli ih samo jedan bod na trećoj i četvrtoj poziciji. Možda je malo iznenađenje, ali u ovom susretu na domaćem terenu je Atalanta favorit za pobjedu sa kvotom 2.40.

Velika borba se također vodi i za tu petu – posljednju poziciju koja vodi u Europsku ligu. Na njoj se trenutno nalazi Lazio, koji je u fenomanalnoj formi sa četiri uzastopne pobjede u posljednjih pet susreta. Imaju bod više od Rome, ali i nešto lakši susret ovog vikenda protiv Beneventa na domaćem terenu, gdje su naravno favoriti sa kvotom 1.36. Roma pak igra protiv Torina u gostima sa kvotom 2.10 na njihovu pobjedu!

Kada je dno tabele u talijanskom prvenstvu u pitanju, situacija se trenutno smirila, s obzirom da Torino na posljednjoj sigurnoj poziciji ima pet bodova više i utakmicu manje od Cagliarija koji se nalazi u crvenoj zoni. U ovom kolu bi se ta razlika mogla smanjiti, s obzirom da Cagliari ima dosta lakši duel sa pretposljednjom Parmom, protiv koje su favoriti sa kvotom 2.20.

SERIE A

Bundesliga

Izvor: bet365

Preostalo je još samo šest kola u njemačkoj Bundesligi. S obzirom da njemačka reprezentacija igra na Europskom prvenstvu, sezonu je potrebno završiti što ranije, tako da se sljedeće kolo igra već u utorak i srijedu. Nakon remija protiv Union Berlina u prošlom kolu, Bayern je ispustio dva boda, pa im je Leipzig prišao na samo pet. S obzirom da aktualni prvak ima teško gostovanje u Wolfsburgu, gdje su favoriti sa kvotom 1.90, te mnogo problema sa ozljedama, bikovi iz Leipziga su dodatno mogli smanjiti tu razliku. I jesu, ali samo za bod manje, nakon što su reizirali protiv Hoffenheima u petak.

Wolfsburg na trećoj poziciji ima samo jedan bod više od Frankfurta, dok ovog vikenda imaju također jedno teško gostovanje protiv M’gladbacha, gdje u ovom trenutku nema favorita sa kvotom 2.55 na pobjedu oba tima. M’glabdach ima četiri boda manje od šestoplasiranog Leverkusena i posljednjeg mjesta koje vodi u Europsku ligu, tako da imaju šansu da se plasiraju, shodno rezultima Leverkusena. Farmaceuti igraju protiv Kolna u ovom susretu gdje se očekuje pobjeda po kvoti 1.66, tako da će to sustizanje vjerojatno morati sačekati.

Dva boda iznad Leverkusena se nalazi Dortmund na petoj poziciji, koji ima čak sedam bodova ispod četvrtoplasiranog Frankfurta. Iako imaju šanse da ih sustignu do kraja sezone, to će biti skoro pa nemoguća misija. Dortmund ne igra baš sjajno u posljednje vrijeme, a u ovom kolu su uprkos tome ogromni favoriti protiv Werdera sa kvotom 1.36!

Na dnu tabele se zna već jedan putnik u 2. Bundesligu, a radi se o Schalkeu, koji do sada ove sezone ima samo dvije pobjede, a drugu je ostvario u prošlom kolu protiv Augsburga na domaćem terenu (1-0). Četiri tima iznad Schalkea se bore za opstanak. Koln i Bielefeld su u crvenoj zoni sa po tri boda razlike između njih, dok isti broj bodova kao i Bielefeld na prvom sigurnom mjestu ima Hertha. Ako Bielefeld ostvari pobjedu protiv Augsburga u gostima po kvoti 2.90 ovog vikenda, momčad iz Berlina će biti u ozbiljnom problemu.

Tu je i Mainz, samo dva boda iznad Herthe, ali i dva boda ispod katastrofalnog Werdera, protiv kojeg su ovog vikenda favoriti sa kvotom 2.40. Od 11. pozicije do crvene zone razlika je samo šest bodova, tako da nas očekuje prilično zanimljiva borba za opstanak do kraja sezone.

BUNDESLIGA

Ligue 1

Izvor: bet365

Dugo nije bila ovako zanimljivija završnica na vrhu tabele u Francuskoj. Lille trenutno ima četiri boda više od PSG-a, ali i utakmicu više, s obzirom da su sinoć remizirali protiv Montpelliera na domaćem terenu. PSG će dobiti šansu da ovog vikenda dođe na bod od vrha protiv St. Etiennea na domaćem terenu gdje su očekivani favoriti sa kvotom 1.30!

Bod manje od Parižana na trećem mjestu ima Monaco koji ide u goste katastrofalnom Bordeauxu, gdje su i favoriti sa kvotom 1.61! Da stvar bude još zanimljivija na vrhu tabele, bod ispod Monaca, na četvrtoj poziciji nalazi se Lyon, koji će u goste Nantesu u nedelju, gdje su ogromni favoriti sa kvotom 1.50 u bet365 kladionici. Prve tri pozicije vode u Ligu prvaka, tako da motivacije neće nedostajati.

Čak 12 bodova ispod Lyona nalazi se Lens na petoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Europsku ligu. U nedelju igraju protiv Bresta u gostima, gdje su blagi favoriti sa kvotom 2.62. Za tu poziciju se također bore Marseille, Rennes i Montpellier, koji imaju tri, četiri i pet bodova manje.

Što se tiče dna tabele, Dijon je već jednom nogom u drugoj ligi sa tek 15 bodova osvojenih do sada, dok je samo dva boda razlike između Nantesa (28) i Nimesa (30) iznad. Oni će se do kraja sezone boriti za posljednju sigurnu poziciju na kojoj se nalazi Lorient sa samo dva boda iznad. Brest, Bordeaux i Strasbourg su za sada sigurni sa četiri boda više od crvene zone, ali ako Lorient iznenadi Marseillea sa kvotom 3.50 na njihovu pobjedu u gostima ovog vikenda, stvari bi se mogle zakomplikovati.

LIGUE 1

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!