NaslovnicaVijestiNajbolje od nogometa u 2017. godini

Najbolje od nogometa u 2017. godini

Danas zaključujemo 2017. godinu i okrećemo se novoj 2018. godini, a ovu ćemo pamtiti po mnogočemu. Doduše ne kao prethodnu gdje smo imali dva ogromna iznenađenja – Portugal je osvojio Euro, a Leicester Premier ligu.

najbolje od nogometa

Prvaci 2017. godine

Engleska

U Engleskoj je titulu digao Antonio Conte i njegov Chelsea. Također, 2017. godina bila je godina Harry Kanea koji je kalendarsku godinu 2017. završio s više golova na kontu nego li njegovi pratitelji Leo Messi, Edi Cavani, C. Ronaldo i Lewandowski. Prva polovica 2017. godine nije bila loša ni za Josea Mourinha koji je osvojio Europsku ligu s Manchester Unitedom, na taj način su Englezi konačno prekinuli dominaciju klubova iz Španjolske. Druga polovica 2017. godine definitivno je pripala Pepu Guardioli koji je u 20 utakmica ove sezone ostvario nevjerojatan rezultat 19 pobjeda – 1 remi. I još jedna stvar s kojom se mogu pohvaliti Englezi – 5 predstavnika u Ligi prvaka po prvi put, a 4 od njih prođu grupnu fazu kao prvoplasirani u skupini.

[su_live_koeficijenti]

Francuska

Francuski nogomet doživio je svoju malu renesansu. AS Monaco prekinuo je dominaciju PSG-a te im ‘oteo’ titulu prvaka Francuske, ali to nije bio kraj sjajne sezone za Monaco. Momčad Leonarda Jardima došla je u polufinale Lige prvaka što je veliki uspjeh za francuski nogomet. Ove godine dogodila su se 3 najskuplja transfera u povijesti. Sva tri povezani su s Francuskom. Dva najskuplja transfera u povijesti bila su ona Neymara i Mbappea u PSG. Neymar je postao najskuplji transfer u povijesti nogometa, došao je iz Barcelone za 222 milijuna eura. Mladi Mbappe postao je ‘Golden Boy’, a klub iz njegova rodnog grada platio je za njega 185 milijuna eura. Treći najskuplji transfer u povijesti je onaj mladog Francuza – Dembelea koji je iz Borussije Dortmund otišao u Barcelonu.

Italija

U Italiji bez prevelikih iznenađenja u utrci za naslov u 2017. godini – Juventus je ponovno bio prvak. ‘Stara dama’ igrala je sjajan nogomet u prvoj polovici 2017. godine gdje su došli u finale Lige prvaka po drugi put u zadnje 3 godine. Ono što je iznenađenje je da Juve nije ‘jesenski prvak’ jer je godinu na vodećoj poziciji završio Napoli, a do nedavno su se za naslov borili i Roma, Lazio te Inter no oni su malo usporili. Milan je odradio najskuplji transfer rok u povijesti talijanskog nogometa. Doveli su skoro cijeli novi sastav, a među tim igračima bio je i šokantni transfer Leonarda Bonuccija. Najbitnija stvari u vezi talijanskog nogometa u 2017. godini bilo je ispadanje Italije u dodatnim kvalificikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godini.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Španjolska

Real Madrid izdominirao je 2017. godinu. ‘Kraljevski klub’ osvojio je 5 trofeja, a među njima i svoju treću Ligu prvaka u zadnje 4 godine, ujedno je to bilo prvi put da je netko obranio titulu Lige prvaka, te prvu La Ligu nakon 5 godina. Veliko iznenađenje u 2017. bilo je i ispadanje Atletico Madrida u grupnoj fazi Lige prvaka, momčad je to od koje se ponovno očekivalo polufinale ili finale Lige prvaka. Cristiano Ronaldo također će po mnogočemu pamtiti 2017. godinu, osvojio je svoju petu ‘Zlatnu loptu’. Imao je sjajnu prvu polovicu 2017. godine gdje je u knock-out fazi Lige prvaka zabio 5 golova Bayernu, 3 Atletico Madridu te još 2 Juventusu u finalu. Barceloni ovo nije bila godina za pamćenje, no pamtit će se po odlasku Neymara, a dolasku Dembelea i novog trenera Valverdea. No jedan Barcelonin uspjeh iz 2017. godine ostat će upamćen, riječ je o utakmici Barcelona – PSG. Messi i društvo bili su poraženi u Parizu 4-0, a onda su napravili povratak kao nitko nikada, vratili su zaostatak od 4 gola i slavili protiv PSG-a rezultatom 6-1.

Njemačka 

Ovo je godina za zaborav za njemački nogomet. Borussia Dortmund i Bayern Munchen ispali su u četvrtfinalu Lige prvaka u prvoj polovici 2017. godini, a u ovosezonskoj Ligi prvaka jedino je Bayern prošao grupnu fazu Lige prvaka i to kao drugoplasirani. Bundesligu je osvojio Bayern Munchen, no s obzirom na konkurenciju to i nije tako veliko iznenađenje. Teško da će ljubitelji Bundeslige pamtiti neke velike trenutke iz 2017. godine, osim možda odlaska Carla Ancelottija te povratak Juppa Heynckesa. 


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!