NaslovnicaVijestiOvo su najplaćeniji timovi u svijetu sporta

Ovo su najplaćeniji timovi u svijetu sporta

Godinama unazad plate igrača u nogometu dostižu astronomske granice, kao i obeštećenja za transfere, a evo koji su to najplaćeniji timovi u svijetu sporta uopšte za 2019. godinu, kao i u nogometu.

najplaćeniji timovi

Nogometaši španjolskih klubova Barcelone i Real Madrida i italijanskog prvaka Juventusa nalaze se u najbolje plaćenim ekipama u svetskom sportu, pokazalo je danas objavljeno istraživanje.

Kako se navodi u 10. izdanju istraživanja Globalne sportske zarade, Barcelona je na prvom mjestu kada su prosječne plate igrača prvog tima u pitanju – 12.8 miliona eura. Ta brojka je smanjena u odnosu na prošlu godinu kada je iznosila 13.7 miliona.

Real Madrid se vratio na drugo mjesto sa prosjekom od 11.6 miliona dolara, a Juventus, koji je prošle godine bio deveti, popeo se na treće mesto sa 10.54 miliona. Ostali nogometni timovi među prvih 20 su Paris Saint-Germain na 12. i Manchester City na 13. mjestu.

Preostalih sedam mesta među 10 najboljih su NBA klubovi. Portland Trailblazers je četvrti sa nešto preko 10.4 miliona dolara, Golden State Warriors je peti sa 10.28 miliona, a Oklahoma City Thunder šesta sa 9.83.

Podaci korišćeni u anketi predstavljaju osnovnu godišnju platu igrača i ne uključuju potpisivanje bonusa, bonusa za nastupe i druge dodatke.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!