NaslovnicaVijestiNAJPOPULARNIJI U ENGLESKOJ: Dresovi Liverpoola tri puta popularniji od dresova Manchester Uniteda!

NAJPOPULARNIJI U ENGLESKOJ: Dresovi Liverpoola tri puta popularniji od dresova Manchester Uniteda!

Liverpoolov preporod pod vodstvom Jurgena Kloppa u posljednjih nekoliko godina je zaista nevjerojatan. ‘Redsi’ se trenutno smatraju jednim od najboljih timova na svijetu, što skoro nitko prije samo par godina nije mogao ni zamisliti da će se dogoditi.

Liverpool popularniji od Manchester Uniteda

Njihov uspjeh je totalna suprotnost velikom padu njihovog najvećeg rivala Manchester Uniteda. Od odlaska legendarnog Sir Alexa Fergusona 2013. godine, ‘Crveni vragovi’ iz godine u godinu prolaze kroz sve teže trenutke.

Tako za primjer, ove sezone im stručnjaci predviđaju borbu za top četiri, što je u vrijeme Fergusona bilo nezamislivo. Koliko je Liverpool trenutno bolji možda najbolje pokazuje i prodaja dresova, koja otkriva kako su dresovi ‘Redsa’ čak tri puta popularniji od Unitedovih.

Naime, Liverpool Echo prenosi poruku firme koja se bavi prodajom dresova, a u kojoj piše: “Zahvaljujući Alexu Fergusonu, Liverpool je najveći dio proteklih 30 godina proveo u sjeni Manchester Uniteda. Međutim, impresivna ligaška forma i pozitivni transferi su bili prekretnica, te ih je Liverpool pretekao u popularnosti dresova tokom sezone 2017/18. Liverpoolovi dresovi su sada tri puta popularniji od Manchester Unitedovih.”

Sjajan uspjeh ‘Redsa’ u prošlosezonskoj Ligi prvaka, koju su osvojili, povećao je potražnju za njihovim dresovima za nevjerovatnih 76 posto, po čemu su najpopularniji klub u Engleskoj. Toliko su ispred ostalih da je golmanski dres Alissona Beckera popularniji nego obični domaći dresovi brojnih drugih klubova.”

U izvješću piše: “Golmanski dres Alissona je toliko popularan među navijačima da je traženiji od većine domaćih dresova premierligaša kao što su Everton, Newcastle United i West Ham United. Trenutno je 11. najpopularniji dres u Engleskoj.”

Ova popularnost će im bez ikakve sumnje donijeti i veliku financijsku korist, iako još uvijek nisu pronašli sponzora koji će im platiti 80 miliona eura godišnje za dresove, koliko Manchester United dobija od Adidasa. Kako su pojedini engleski mediji izvijestili prošlog tjedna, Liverpool bi uskoro mogao potpisati ugovor sa Nikeom, po kojem bi dobijali daleko više od trenutnih 50 miliona eura, koliko dobijaju od New Balancea.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!