Najveća opasnost po ekipu Tottenhama?! Brojke koje dokazuju preporod Paula Pogbe!

Samo četiri utakmice u Premier ligi bile su potrebne Paulu Pogbi kako bi se spasio od okova u kojem je bio zarobljen pod vodstvom Josea Mourinha. Francuz je u četiri utakmice sakupio takve brojke kakve nije uspio sakupiti u 14 prethodnih utakmica pod vodstvom Mourinha.

Već smo izvijestili o rezultatima i dobrim igrama Pau Pogbe u dresu Manchester Uniteda pod palicom Ole Gunnara Solskjaera. U preporodu Pogbe ne svjedoči samo njegova očigledno bolja igra nego provjerljive činjenice, koje su u ovom slučaju konkretne brojke, koje su nastale u nizu od četiri uzastopne pobjede, koje su Crveni đavoli upisali pod dirigentskom palisom Ole Gunar Solskjaera.

Koristi svoju popularnost: Da li je Henry ubijedio još jedno veliko ime na dolazak u Monaco?!

7 – Paul Poogba je bio uključen u čak 7 (sedam) pogodaka u zadnje četiri utakmice što je više nego što je to bio slučaj u 14 utakmica pod vodstvom Mourinha.

4 – Pogba je na prošle četiri utakmice postigao isto toliko golova što je za gol više nego u odnosu na prethodne utakmice (tri).

4 – U prosjeku Pogba uputi četiri udarca ka golu po utakmici, a pod vodstvom Mourinha ta brojka je iznosila 3,2.

25 – Njegaova uspješnost udaraca je 25 posto, što je mnogo više nego pod vodstvom Mourinha kada je iznosila samo 7,5 posto.

88 – Pogba također upisuje više dodavanja po utakmici, sada u prosjeku 88, a ranije samo 64,2.