NaslovnicaVijestiNakon Mourinha i Kloppa, i Guardiola 'opleo' po VAR-u!

Nakon Mourinha i Kloppa, i Guardiola ‘opleo’ po VAR-u!

Manchester City je slavio na svom terenu protiv Sheffielda (2:0), u još jednom od brojnih duela koji su obilježile kontroverzne VAR odluke, a nezadovoljstvo nije krio ni Pep Guardiola.

Gosti su na Etihadu postigli gol koji je poništen poslije konsultacije sa VAR tehnologijom, a u drugom poluvremenu je sudija Chris Kavanagh nehotice pomogao Cityju kod prvog gola Aguera, da bi De Bruyne postavio konačni rezultat.

“Već sam mnogo puta rekao da imam ogromnu listu za VAR, svaki vikend je veliki haos. I u drugim utakmicama je bio veliki haos. Nadam se da će sljedeće sezone biti bolje”, kaže Guardiola.

Menadžer Sheffield Uniteda Chris Wilder, čiji tim je pretrpio prvi poraz na strani ove sezone, bio je znatno frustriraniji.

“Ponovo nam je VAR poništio gol, to je osmi ili deveti put ovog vikenda. Ta situacija ne pomaže igri u kojoj nijanse odlučuju, ali ostaviću drugima da govore o tome jer sam ja već govorio previše“, rekao je Wilder.

Prokomentarisao je menadžer gostiju i prvi gol Cityja: “Vidio sam se sa sucem i bio je iskren u vezi sa time. Svi pravimo greške i vjerujem da je on sada napravio jednu. Desilo se sve jako brzo”, dodao je Wilder.

City je treći na tabeli sa 41 bodom i sa ogromnih 14 bodova zaostatka za Liverpoolom (uz utakmicu više), te jednim manje od Leicestera, a Sheffield United je osmi sa 29.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!