NaslovnicaVijestiNakon odlaska Alexisa Sancheza, Arsenal će napustiti još šest igrača

Nakon odlaska Alexisa Sancheza, Arsenal će napustiti još šest igrača

Arsenal se trenutno nalazi u velikim problemima. Klub će po svemu sudeći uskoro napustiti najveća zvijezda Alexis Sanchez, koji se povezuje sa prelaskom u Manchester City, a budućnost još nekolicine igrača nije poznata.

Arsenal napušta šest igrača

Kako pišu engleske novine The Sun, osim njega, sa Emiratesa bi moglo otići još čak šest igrača. Trener ‘Topnika’ Arsene Wenger navodno priprema remont nakon odlaska Čileanca, te se želi riješiti svih nepotrebnih igrača koji opterećuju budžet za plate, te nisu više u njegovim planovima.

Prva tri igrača su Francis Coquelin, Mathieu Debuchy i Theo Walcott, koji bi mogli otići već ove zime. Coquelin se povezuje sa odlaskom u Valenciju, Debuchy sa odlaskom u West Bromwich Albion, dok bi se Walcott mogao vratiti u svoj bivši klub Southampton. Engleski reprezentativac se također povezivao i sa odlaskom u AC Milan, ali su Rossoneri odustali od njegovog dovođenja jer im nije potreban još jedan ofanzivni igrač.

Ono što bi moglo naljutiti navijače Arsenala su potencijalni odlasci još trojice igrača. Prije svih, u pitanju je Olivier Giroud, koji je nezadovoljan minutažom u londonskog timu, te želi otići negdje gdje će redovno igrati, s obzirom da je sljedećeg ljeta na rasporedu Svjetsko prvenstvo koje ne želi propustiti. Za njega navodno interes pokazuje turski prvak Bešiktaš, koji je u potrazi za novim napadačem nakon što je klub napustio Cenk Tosun, koji je prije nekoliko dana stigao u Everton u transferu vrijednom 22 miliona eura.

[su_premierleague]

Preostala dvojica koji možda igraju svoju posljednju sezonu u dresu Arsenala su veznjak Aaron Ramsey, te još jedan napadač Danny Welbeck. Wenger od njihove prodaje planira zaraditi nešto novca, koji bi iskoristio za dovođenje novih mladih talenata.

Arsenal se trenutno nalazi na šestom mjestu u Premier ligi sa 39 osvojenih bodova nakon 22 odigrana kola, te za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka zaostaje pet bodova. Ispred njih na petom mjestu je njihov najveći rival Tottenham Hotspur sa 41 osvojenim bodom. ‘Topnici’ su u nedjelju neočekivano poraženi u trećem kolu FA Kupa, kada ih je savladao Nottingham Forest visokim rezultatom 4-2.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Navijači ismijavali Riceovu djevojku zbog izgleda, nakon čega je izbrisala sve...

0
Navijači Chelseaja na tribinama Emiratesa tijekom prošlog derbija ismijavali su izgled djevojke Declana Ricea, nakon čega je ona poduzela radikalan korak i izbrisala sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!