NaslovnicaVijestiNakon prozivki između Messija i Abidala, oglasio se i Setien

Nakon prozivki između Messija i Abidala, oglasio se i Setien

Trener Barcelone, Quique Setien, dao je svoj komentar na prozivke između Erica Abidala i Lionela Messija. Sve je počelo tako što je Abidal “prozvao” igrače, ne navodeći konkretna imena, a zvijezda Barce mu nije ostala dužna.

prozivki između Messija i Abidala

Obično introvertni Messi je izazvao pravu pomutnju posljednjih dana, pošto je kritizirao svog bivšeg suigrača Abidala zbog njegovog intervjua koji je dao Sportu. Argentinski nogometaš je na Instagramu poručio da čelnici Barcelone, a ne igrači, treba da preuzmu odgovornost za otkaz koji je uručen Ernestu Valverdeu prošlog mjeseca.

Abidal je u pomenutom intervjuu rekao da je osjetio da mnogi igrači nisu bili zadovoljni, niti su vrijedno radili pod vođstvom Valverdea. Messi je odgovorio da bi sportski direktor trebalo da imenuje igrače na koje je mislio, a ne da narušava ugled kompletnog tima.

Setien je otkrio da je razgovarao sa svojim igračima i da njih zanimaju samo naredne utakmice, među kojima je prva ona sa Athletic Bilbaom u četvrtfinalu Kupa kralja.

“Uradiću sve da bih se postarao da to ne utiče na tim, samo me interesuju naredna utakmica i obaveza da prođemo u narednu rundu. Ne mogu da kontrolišem ništa drugo i ne želim da traćim energiju. Ova situacija ne utiče na mene, sve što mogu je da dam igračima oruđe koje im je potrebno da iskoriste svoj talenat. Svaki klub ima svoje probleme, ali postoje stvari koje ja ne mogu da kontrolišem i zato hajde da pričamo samo o nogometu”, naglasio je Setien.

Istog dana kada je Messi kritizirao Abidala, Barcelona je primila lošu vijest – da će Ousmane Dembele zbog ozljede zadnje lože propustiti ostatak sezone. Setien je istakao da ga to više brine, nego šta Argentinac piše na društvenim mrežama.

“Naravno da vjerujem da je motivisan kao i uvijek, smije se, dobro je, voli da trenira. Isti je kao koji dan ranije. Messi ima dovoljno iskustva i sposobnost da zna šta mora da uradi. Neću se miješati u njegov život, niti bilo čiji drugi. Nisam otac nijednom od igrača, jedino što treba da radim je da ih treniram. Ostalo nije moj posao”, istakao je Setien.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!