NaslovnicaVijestiNAKON SAMO ČETIRI MJESECA: Cristiano Ronaldo se upisao u povijest Juventusa jučerašnjim...

NAKON SAMO ČETIRI MJESECA: Cristiano Ronaldo se upisao u povijest Juventusa jučerašnjim golom protiv Spala!

Iz tjedna u tjedan se sve više čini kako je 100 miliona eura, koliko je Juventus platio Real Madridu za Cristiana Ronalda prošlog ljeta, prava sitnica, s obzirom na njegove nastupe u dresu kluba iz Torina. ‘Stara dama’ nastavlja impresionirati u Seriji A ove sezone, u kojoj su slavili 12 puta i jednom odigrali neriješno u za sada 13 odigranih kola, te su vodeći na tabeli sa 37 osvojenih bodova, čak devet više od drugoplasiranog Napolija. Uprkos porazu kod kuće protiv Manchester Uniteda, također su na dobrom putu da obezbijezde učešće i u nokaut fazi Lige prvaka.

Ronaldo ušao u povijest Juventusa

Naravno, jedan od najzaslužnijih za sve to je zasigurno Cristiano Ronaldo. Portugalski reprezentativac i ove sezone pokazuje da je i dalje jedan od najboljih igrača na svijetu, uprkos tome što ima 33 godine. Njegov tim je jučer slavio kod kuće protiv Spala rezultatom 2-0, a prvi gol na utakmici je postigao upravo on. Tim golom se već upisao u povijest Juventusa, samo četiri mjeseca nakon što je stigao u klub. Naime, to mu je bio deseti gol na ukupno 16. nastupu u dresu ‘Stare dame’, te je tako postigao igrač koji u najmanje nastupa stigao do tog broja golova.

Nema sumnje kako bi ove sezone mogao oboriti još mnoštvo rekorda ukoliko ovako nastavi. Pored toga što je oborio taj rekord, Ronaldo je sinoć i izjednačio jedan klupski rekord. Gol koji je postigao bio je njegov deveti u Seriji A, a prema podacima Opte, posljednji igrač Juventusa koji je uspio postići devet golova u svojoj prvoj sezoni u Seriji A u 13 odigranih kola bio je Pietro Anastasi, a to se dogodilo u sezoni 1968/69.

Prema pisanju brojnih medija u posljednje vrijeme, Ronaldo se neće naći među tri finalista u izboru za ovogodišnju Zlatnu loptu, a sportski direktor Juvea Fabio Paratici o tome je rekao: “Ronaldo se neće naći na podijumu za Zlatnu loptu? Samo budala može sumnjati u njegove kvalitete. Mislim da je on najbolji igrač na svijetu i najvažniji igrač u povijesti nogometa. U ovom trenutku mi se čini vrlo miran i opušten, i takav je otkako je stigao ovdje. Pisanja da neće osvojiti Zlatnu loptu su mi vrlo čudna, jer je postigao 15 golova u jednoj sezoni Lige prvaka.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!