NaslovnicaVijestiNakon što je dao izjavu o Mbappeu, Wenger optužen za rasizam

Nakon što je dao izjavu o Mbappeu, Wenger optužen za rasizam

Francuski trener Arsene Wenger optužen je za rasizam nakon izjave o francuskom napadaču Kylanu Mbappeu.

Legendarni stručnjak napravio je pomalo nespretnu usporedbu Europe i ostatka svijeta.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

“Da je Kylian rođen u Kamerunu, ne bi postao napadač kakav je danas. Postoji Europa i postoji ostatak svijeta”, rekao je Wenger izazvavši brojne kritike.

Oglasila se čak i Južnoamerička nogometna asocijacija (CONMEBOL) koja je uputila otvoreno pismo predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu.

“CONMEBOL odbacuje i osuđuje vrlo nespretne izraze visokog funkcionera FIFA-e, inače vrlo bliskog predsjedništvu organizacije, Arsena Wengera. CONMEBOL se bori protiv diskriminirajućih ili rasističkih komentara, bilo da dolaze od navijača, sportista, trenera ili od čelnika putem javnih izjava. Wengerove riječi, osim što otkrivaju neobično neznanje o vrijednom doprinosu afričkih igrača svjetskom nogometu, posebice europskom, pokazuju i ponižavajuću pristranost koja čini nevidljivim napore nogometaša i sportskih institucija izvan Europe”, stoji u priopćenju.

Wenger trenutno radi u FIFA-i kao voditelj nogometnog razvoja. Bez trenerskog je posla od 2018., kada je nakon 22 godine napustio londonski Arsenal.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!