NaslovnicaVijestiNakon velikog neuspjeha, Nizozemci dobili novog izbornika

Nakon velikog neuspjeha, Nizozemci dobili novog izbornika

Nizozemski nogometni trener Ronald Koeman (54) imenovan je za novog izbornika A reprezentacije te zemlje.

novog izbornika

Nekadašnji kapetan nacionalnog tima na klupi je naslijedio Dicka Advocaata, koji je podnio ostavku u studenom nakon što Nizozemska nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Koeman je u listopadu smenjen u Evertonu, a prethodno je trenirao Southampton, Valenciju, Ajax, Benficu, PSV, Feyenoord, Vitesse i AZ.

[su_watch_live_football]

On je već radio u reprezentaciji, kao asistent Guusa Hidinka na SP 1998. godine, neposredno nakon što je okončao bogatu igračku karijeru.

Na reprezentantivnoj razini, Koeman je bio jedna od zvijezda nizozemske reprezentacije, zajedno s Marcom van Bastenom, Ruudom Gullitom, Frankom Rijkaardom i Denisom Bergkampom. Sa reprezentacijom Nizozemske osvojio je naslov prvaka Europe 1988. godine, a 1990. i 1994. je igrao na dva svjetska prvenstva.

Transfer glasine: Benzema ponuđen velikanu iz Engleske, Messi u Barci želi igrača Bayerna, Asensio na stolu ima ponudu tima iz Londona

NAJORGINALNIJA IDEJA: Ovo su uslovi koje morate ispuniti ukoliko želite dobiti doživotnu kartu za njihove utakmice

Igračku karijeru započeo je u Groningenu, odakle je prešao u najuspješniji nizozemski klub Ajax, s kojim je osvojio prvenstvo Nizozemske u sezoni 1984/85. Iz Ajaxa prelazi u rivalski PSV s kojim osvaja tri uzastopna prvenstva Nizozemske (1986/87, 1987/88, 1988/89) i Kup Šampiona 1988.

Koeman je jedan od samo pet europskih igrača koji su u istoj sezoni osvojili ‘tripletu’ sa svojim klubom i neko prvenstvo sa reprezentacijom.

[su_no1_for_tennis]

Koeman prelazi u Barcelonu 1989. gdje postaje dio momčadi snova Johana Cruyffa, s kojom osvaja četiri uzastopne La Lige u razdoblju od 1991. do 1994. i Kup prvaka 1992, u kome je postigao pobjednički gol u finalu protiv Sampdorije na Wembleyu, te donio Barci prvi trofej europskog prvaka.

Kao trener, Koeman je osvojio tri nizozemska prvenstva: dva s Ajaxom (2001/02, 2003/04) i jedno s PSV-om (2006/07). On je jedini čovjek koji je igrao i trenirao veliku trojku nizozemskog nogometa: Ajax, PSV, Feyenoord. Radio je i u Portugalu (Benfica), Španjolskoj (Valenciji) i Engleskoj (Southampton i Everton).


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!