NaslovnicaVijestiNapadač CSKA Moskve priznao da bi dolazak u Arsenal bilo ostvarenje sna

Napadač CSKA Moskve priznao da bi dolazak u Arsenal bilo ostvarenje sna

Napadač CSKA Moskve Ahmed Musa priznao je da bi prelazak u Arsenal bilo ostvarenje njegovog sna.

Napadač CSKA Moskve priznao da bi dolazak u Arsenal bilo ostvarenje sna

23-godišnjak je u posljednje vrijeme povezivan sa dolaskom u mnoge premierligaške klubove, a kako piše Mirror, Leicester je spreman za njega izdvojiti 23 miliona funti ovog ljeta.

Međutim, nigerijski reprezentativac je zadao težak udarac trenutnom lideru u Premier ligi izjavivši da bi se više volio pridružiti “Topnicima.”

Govoreći za ruske medije, Musa je rekao: “Nije mi bitno u koji klub bih prešao. Musa mora igrati! Ne mogu sjediti na klupi, tako da bih prešao u premierligaški klub u kojem bih redovno igrao.”

“Sretan sam ukoliko su istinite priče da me Arsenal želi. Ali, ponavljam da žečim završiti sezonu u CSKA i pomoći timu da osvoji prvenstvo, a onda mogu razmišljati o promjeni tima.”

Nigerijac je bio u vrhunskoj formi prošle sezone u dresu moskovskog CSKA, postigao je deset golova i podijelio sedam asistencija, dok je njegov klub završio drugi u ruskoj Premier ligi i osigurao je mjesto u Ligi prvaka za ovu sezonu.

Gdje je stao na kraju prošle sezone, tu je nastavio početkom ove. Već je upisao šest golova u 13 nastupa. Iako su mu samo 23 godine, već je skupio 56 nastupa za reprezentaciju Nigerije. Bio je također i dio tima koji je igrao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, te je postigao dva gola na tom prvenstvu nakon čega je Nigerija ispala od Francuske u osmini finala.

Arsene Wenger će bez sumnje pokušati pojačati napad svog tima ovog ljeta. Theo Walcott i Olivier Giroud nisu u dobroj formi ove sezone.

Walcott je postigao samo jedan gol u posljednjih deset utakmica, te nije upisao ni jednu asistenciju. Posebno je bio loš protiv Manchester Uniteda prošlog vikenda kada nije uputio nijedan udarac prema golu protivnika, te je tada zamijenjen Giroudom, koji je također nanizao veliki broj utakmica bez postignutog gola.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!