ŠOK U ITALIJI: Bivši napadač Manchester Uniteda i Fiorentine pao na doping testu!

Bivši napadač Manchester Uniteda našao se u velikim problemima. Italijan je pao na doping testu nakon utakmice Genova – Benevento, U tijelu 31-godišnjaka pronađeni su tragovi ilegalnih supstanci. Rossi je već negirao kršenje pravila.

Bivši napadač Manchester Uniteda, Fiorentine i Genoa koja je sada slobodan agent je nakon utakmice odigrane 12. svibnja između Genove i Beneventa učestvovao na doping testu na kojem je bio pozitivan na ilegalne supstance. Sljedeći mjesec Giuseppe Rossija čeka parnica s talijanskom agencijom za borbu protiv dopinga.

>> Transfer glasine: Real i United nude pravo bogatstvo za nogometaša Ajaxa, na klupu Rome stiže vrhunski stručnjak, Arsenal kupuje u Francuskoj

31-godišnji napadač bio je pozitivan na dorzolamyd, koji se često nalaze u lijekovima za jake glavobolje . Agencija traži jednu godinu zabranu igranja, a napadač je već negirao uporabu ilegalnih supstanci. Saslušanje će se održati 1. listopada, a u prilog mu ide činjenica da do sada u karijeri nikada nije bio  pozitivan na doping testu.

Rossi je u reprezentaciji Italije sakupio 30 nastupa, nekada je igrao za Manchester United a u prosincu 2017. godine je prešao iz Fiorentine u Genovu. Njegov put u karijeri je ispunjen s mnogo ozbiljnih povreda, koje su mu uveliko onemogućavale da u potpunosti pokaže svoj talent, za koji se pretpostavljalo da bi se mogao razviti u jednog od najboljih talijanskih napadača, svih vremena.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.