NaslovnicaVijestiNapadač Real Madrida poručio: Odlazim na kraju sezone!

Napadač Real Madrida poručio: Odlazim na kraju sezone!

Real Madrid je jučer u okviru 35. kola La Lige slavio na Santiago Bernabeuu rezultatom 2-1 protiv Leganesa, te tako stigao do cifre od 71 osvojenih bodova ove sezone.

Mayoral odlazi iz Real Madrida

Los Blancosi su poveli već u osmoj minuti susreta golom Garetha Balea, da bi krajem prvog poluvremena za 2-0 pogodio Borja Mayoral. U drugom poluvremenu je srpski reprezentativac Darko Brašanac, koji u Leganesu igra na posudbi iz Betisa, postigao gol za konačnih 2-1.

U intervjuu nakon utakmice, Borja Mayoral je priznao kako će napustiti klub na kraju sezone zbog vrlo male minutaže. Unatoč odlasku Alvara Morate prošlog ljeta i vrlo lošoj formi Karima Benzeme, koji je postigao samo pet ligaških golova ove sezone, Mayoral je u ligi započeo tek tri utakmice.

Pored toga, ‘kraljevski klub’ se već neko vrijeme povezuje sa dovođenjem zvijezdi Bayern Munchena i Intera, Roberta Lewandowskog i Maura Icardija, te je Mayoral svjestan da bi u tom slučaju njegova minutaža bilo znatno manja sljedeće sezone. On je rekao: “Siguran sam kako ću morati otići na kraju sezone kako bih igrao redovno negdje drugdje. Na kraju krajeva, već dvije godine ne dobijam dovoljnu minutažu, koja mi je potrebna. Mlad sam i moram igrati redovno. Preostalo je još nekoliko utakmica i ne znam što će se dogoditi.”

[su_bonus]

Ipak, 21-godišnjak je priznao kako je sretan što mu je Zinedine Zidane priliku dao protiv Leganesa, te što mu se odužio postignutim golom: “Vrlo sam sretan jer radim naporno svaki dan kako bih dobio ovakve prilike i nikad ne znate što će se dogoditi. Morate biti spremni da date sve od sebe na svakom treningu. Igrači uvijek moraju biti na vrhunskom nivou i dostupni svom treneru.”

Mayoral je u Real Madrid stigao 2007. godine, kada je imao samo deset godina, i od tada je prošao sve omladinske selekcije, a za prvi tim je debitovao 31. oktobra 2015. godine, te je skupio ukupno 28 nastupa i postigao šest golova u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!