NaslovnicaVijestiNAPADAJU SAMI VRH? Evo kako bi mogla izgledati početna postava Manchester Uniteda...

NAPADAJU SAMI VRH? Evo kako bi mogla izgledati početna postava Manchester Uniteda sljedeće sezone!

Polako se bliži kraj prelaznog roka za klubove iz Premier lige, a Manchester United bi u narednih desetak dana mogao kompletirati nekoliko transfera.

Manchester United dovodi Dybalu

U posljednjih nekoliko dana ne prestaju špekulacije kako bi u klub mogao doći Paulo Dybala iz Juventusa, kao direktna zamjena za Romelua Lukakua, koji bi otišao u suprotnom smjeru.

Gazzetta dello Sport je izvijestila kako su dva kluba jako blizu postizanja dogovora, te da je preostalo da Dybala donese konačnu odluku. Gazzetta također piše kako je u sve uključen i legendarni Patrice Evra, koji pokušava Argentinca nagovoriti na dolazak na Old Trafford.

Pored svega toga, katalonske novine Sport izvještavaju kako je Ole Gunnar Solskjaer od uprave zatražio i dolazak veznjaka Barcelone Ivana Rakitića, kao zamjenu za Andera Herreru, nakon što je Španjolac otišao u Paris Saint-Germain.

U izvješću piše kako bi transfer Rakitića mogao koštati 50 miliona eura, ali hrvatski veznjak nije jedini igrač Barcelone kojeg Manchester United želi. Naime, na radaru engleskog velikana već duže vrijeme je i Samuel Umtiti, a Le 10 Sport piše kako će Barcelona za njega tražiti oko 60 miliona eura. Ukoliko uspiju dovesti obojicu, to će ‘Crvenim vragovima’ riješiti dva velika problema na dvije kritične pozicije.

Nema sumnje kako će se dosta toga pisati u narednih nekoliko dana, a u slučaju da dođu i Dybala, i Rakitić, i Umtiti, evo kako bi mogla izgledati početna postava Manchester Uniteda sljedeće sezone.

Manchester United dovodi Dybalu

Ovo svakako izgleda daleko bolje nego prošle sezone. Rakitić bi u kombinaciji sa Pogbom i Scottom McTominayom, koji je impresionirao u predsezonskim utakmicama, činio sjajan vezni trio. Nazad, dolazak Umtitija bi možda mogao biti i ključan, s obzirom da je ta pozicija centralnog defanzivca zadavala najviše glavobolja i Solskjaeru, a i Mourinhu u proteklih nekoliko sezona. Što se tiče Dybale, 25-godišnjak može igrati na mnogo pozicija, ali vjerovatno bi mu pripala pozicija desnog krila.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!