NaslovnicaVijestiNAPRAVILI GREŠKU: Barceloni prijeti velika kazna zbog pregovora sa Griezmannom!

NAPRAVILI GREŠKU: Barceloni prijeti velika kazna zbog pregovora sa Griezmannom!

Špekulacije o budućnosti zvijezde Atletico Madrida Antoinea Griezmanna trebale bi prestati u narednih nekoliko dana, s obzirom da je francuski reprezentativac potvrdio kako će konačnu odluku otkriti prije početka predstojećeg Svjetskog prvenstva, odnosno prije 14. juna.

Barceloni prijeti transfer zabrana

Sjajni napadač se već nekoliko mjeseci povezuje sa prelaskom u redove velikog rivala Barcelone, a mnogi španjolski mediji su objavili vijest kako je već sve dogovorio sa katalonskim klubom.

Naravno, čelnici Atletica žele zadržati svog najboljeg igrača, ali ne mogu ništa učiniti ukoliko Blaugrana plati njegovu otkupnu klauzulu u vrijednosti od 100 miliona eura, koja se krajem ovog mjeseca povećava na 200 miliona eura.

Ipak, ukoliko španjolski prvak uspije dovesti 27-godišnjaka, prijeti im dvogodišnja suspenzija dovođenja novih pojačanja. Naime, ukoliko se dokaže da je istina da su već postigli dogovor sa Griezmannom, bez prethodnog dogovara sa Atleticom ili aktiviranja njegove otkupne klauzule, to znači da su prekršili jedno od najvažnijih FIFA-inih pravila.

Ono glasi: “Profesionalac može sklopiti ugovor sa drugim klubom ukoliko je njegov ugovor sa trenutnim klubom istekao ili je preostalo šest mjeseci do njegovog isteka. Svako kršenje ove odredbe podliježe odgovarajućim sankcijama.”

Pored toga, i Griezmann bi mogao dobiti suspenziju igranja u trajanju od šest mjeseci, a isto se prethodno dogodilo Aleixu Vidalu i Ardi Turanu prilikom Barcine prethodne transfer zabrane iz 2015. godine. S obzirom da je trenutno na vrhuncu karijere, šest mjeseci odmora bi moglo znatno utjecati na njegove igre i formu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Nenad Bjelica dobio otkaz u Union Berlinu

0
NENAD BJELICA je danas dobio otkaz u Union Berlinu, kako je objavio njemački prvoligaš na svojim službenim stranicama. Hrvatski stručnjak je smijenjen zbog niza...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!