NaslovnicaVijestiNAPUŠTA BAYERN: Karl-Heinz Rummenigge potvrdio s kojim klubom trenutno pregovara Jerome Boateng!

NAPUŠTA BAYERN: Karl-Heinz Rummenigge potvrdio s kojim klubom trenutno pregovara Jerome Boateng!

Izvršni direktor Bayern Munchena Karl-Heinz Rummenigge potvrdio je kako je zvijezda bavarskog kluba Jerome Boateng trenutno u pregovorima sa Paris Saint-Germainom.

Boateng u pregovorima sa PSG-om

29-godišnjak je na Allianz Areni proveo prethodnih sedam sezona tokom kojih je skupio ukupno 250 nastupa u crvenom dresu, nakon što je stigao u klub iz Manchester Cityja 2011. godine za 13,5 miliona eura.

[su_bet365_koeficijenti]

U tom periodu je šest puta osvajao Bundesligu, tri puta Kup Njemačke, kao i jednom Ligu prvaka. Ipak, u posljednjih nekoliko mjeseci pojavile su se špekulacije kako je njemački reprezentativac u potrazi za novim izazovom, a to je danas potvrdio i Rummenigge.

Na današnjoj press konferenciji on je rekao: “U ovom trenutku nema direktnog kontakta između klubova, ali postoji kontakt između njegovih agenata i Paris Saint-Germaina. Moramo čekati i vidjeti da li će se transfer dogoditi. Moramo pronaći cifru koja bi bila prihvatljiva za obje strane. Imamo dovoljno igrača na ovoj poziciji, čak i ako Jerome ode.”

[su_casino]

Pored Sulea, Bavarci na poziciji centralnog defanzivca još imaju i Matsa Hummelsa, Javija Martineza, kao i tinejdžera Lars Lukasa Maija, koji je debitovao za prvi tim prošle sezone. Pored toga, na toj poziciji su često igrali i bekovi David Alaba i Joshua Kimmich. Bayern se također u posljednje vrijeme povezivao sa dovođenjem defanzivca Stuttgarta Benjamina Pavarda, koji je impresionirao u dresu reprezentacije Francuske na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu, na kojem su ‘Trikolori’ slavili u finalu protiv Hrvatske.

Od dolaska Thomasa Tuchela na klupu Paris Saint-Germaina, Parižani su u potrazi za novim pojačanjem u defanzivnom dijelu tima. Ukoliko zaista dođe do transfera, Boateng bi se na Parku prinčeva pridružio zvijezdama kao što su Neymar, Kylian Mbappe i Thiago Silva.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!