NaslovnicaVijestiNAPUŠTA OLD TRAFFORD: Manchester United spreman prodati zvijezdu Arsenalu ili Chelseaju za...

NAPUŠTA OLD TRAFFORD: Manchester United spreman prodati zvijezdu Arsenalu ili Chelseaju za samo 10 miliona funti!

Kako danas pišu pojedini engleski mediji, čelnici Manchester Uniteda su spremni prodati veznjaka Andreasa Pereiru, koji nije u planovima trenera Josea Mourinha, a za njega interes pokazuju veliki rivali iz Premier lige Arsenal i Chelsea. 22-godišnjak nije nimalo zadovoljan minutažom koju dobija otkako se vratio na Old Trafford sa posudbe u Valenciji proteklog ljeta, s obzirom da je skupio tek pet nastupa u dresu ‘Crvenih vragova’ u svim takmičenjima.

Pereira napušta Manchester United u januaru

Iako klub ima priliku aktivirati klauzulu oko produženja njegovog ugovora, koji ističe sljedećeg ljeta, na dodatnih godinu dana, to se po svemu sudeći neće dogoditi. Naime, kako navode engleske novine Mirror, žele zaraditi od njegovog odlaska, te su ga spremni prodati već u predstojećem zimskom prelaznom roku, a cijena koju traže je ‘prava sitnica’.

Navodno, riječ je o deset miliona funti, koliko su spremni platiti Arsenal i Chelsea. Pored njih, interes pokazuje i Valencia, gdje je Brazilac pružao sjajne nastupe na posudbi prošle sezone, kada je na ukupno 29 nastupa u svim takmičenjima postigao jedan gol i podijelio pet asistencija. U izvješću piše kako glavni skaut Arsenala Sven Mislintat vidi Pereiru kao idealno pojačanje za Emeryjev tim, te kao odličnu zamjenu za Aarona Ramseya, koji će najvjerovatnije napustiti klub na kraju sezone.

Manchester United je razočaravajuće krenuo u novu sezonu. U Premier ligi se nalaze na čak sedmoj poziciji sa 21 osvojenim bodom, čak 14 bodova manje od vodećeg Manchester Cityja, a pored toga ispali su i iz Carabao Kupa i to protiv niželigaša Derby Countyja. ‘Crvenim vragovima’ ne cvjetaju ruže ni u Ligi prvaka, gdje su u četiri utakmice slavili dva puta, jednom odigrali neriješeno, te jednom izgubili, te se nalaze na drugom mjestu u svojoj grupi H sa sedam osvojenih bodova, dva manje od Juventusa, te dva više od Valencije.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!