NaslovnicaVijestiNAPUŠTA OLD TRAFFORD? Mourinho poručio upravi da prodaju zvijezdu Arsenalu za samo...

NAPUŠTA OLD TRAFFORD? Mourinho poručio upravi da prodaju zvijezdu Arsenalu za samo 30 miliona funti!

Kako pišu engleski mediji, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho spreman je pustiti jednu od najvećih zvijezda tima Erica Baillyja, i to u redove velikog rivala Arsenala.

Bailly odlazi u Arsenal

Reprezentativac Obale Bjelokosti, koji je na Old Trafford stigao iz Villarreala prije dvije godine upravo na zahtjev Josea Mourinha, više nije u planovima portugalskog stručnjaka, a ove sezone je skupio samo devet nastupa, od čega šest u Premier ligi.

24-godišnjak od početka nove sezone često nije bio ni pozivan na utakmice, a prije utakmice protiv Arsenala prošlog tjedna, koju je započeo od prve minute, nije nastupio čak od šestog oktobra. Ranije ovog tjedna su se pojavile špekulacije kako je Bailly u predstojećem zimskom prelaznom roku jedna od glavnih meta ‘Topnika’, koji žele pojačati svoju defanzivnu liniju.

Unai Emery jako dobro poznaje njegove kvalitete, s obzirom da su obojica dugo vremena proveli u La Ligi. S druge strane, prema pisanjima Daily Telegrapha, Mourinho mu je spreman dozvoliti odlazak kako bi skupio još dodatno novca za dovođenje novog, iskusnijeg centralnog defanzivca. Navodno, prva želja mu je zvijezda Napolija Kalidou Koulibaly, ali talijanski klub za njega traži nevjerovatnih 150 miliona eura, nakon što je potpisao novi petogodišnji ugovor prije nekoliko mjeseci. Pored njega, opcija je i defanzivac Tottenham Hotspura Toby Alderweireld, za kojeg čelnici Uniteda nisu željeli platiti 50 miliona funti, koliko su Spursi tražili za Belgijanca prošlog ljeta.

Bailly je ukupno od dolaska u United odigrao 65 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao jedan gol. Njegov tim se trenutno nalazi na razočaravajućem šestom mjestu u Premier ligi sa 26 osvojenih bodova iz 16 odigranih utakmica, te za vodećim Liverpoolom zaostaje čak 16 bodova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!