NaslovnicaVijestiNAPUŠTA OLD TRAFFORD: Veznjak Manchester Uniteda u narednih nekoliko dana odlazi u...

NAPUŠTA OLD TRAFFORD: Veznjak Manchester Uniteda u narednih nekoliko dana odlazi u Arsenal!

Prema pisanju brojnih brazilskih medija, vezni igrač Manchester Uniteda Andreas Pereira trenutno razmišlja o ponudi velikog rivala iz Premier lige, Arsenala. 22-godišnjak je igrao sjajno na posudbi u Sevilli prošle sezone, te su mnogi očekivali kako će nastaviti pružati dobre nastupe i u dresu ‘Crvenih vragova’ ove sezone, ali to se nije dogodilo.

Arsenal želi Andreasa Pereiru

Brazilski reprezentativac je skupio samo sedam nastupa u svim takmičenjima, a bivši trener Jose Mourinho ga često nije niti zvao na utakmice. Ipak, dolazak Olea Gunnara Solskjaera na klupu tima mogao bi značiti veću minutažu za Pereiru, čija budućnost je i dalje neizvjesna, s obzirom da mu ugovor sa klubom ističe na kraju sezone. Kako navodi brazilski UOL, njegov agent je već dobio ponude drugih premierligaša Arsenala, Evertona i West Ham Uniteda.

U izvješću piše kako će Andreas svoju odluku donijeti u narednih nekoliko dana, ali prije toga će razgovarati sa Solskjaerom i ostatkom trenerskog tima. Norveški stručnjak je već otkrio kako je poručio cijelom timu kako će imati priliku da pokaže što zna. Naime, rekao je: “Svi u timu znaju da sada imaju priliku da se dokažu, jer što god se dogodilo, dogodilo se. Sada krećemo ispočetka. Želimo da svi igrači pokažu kvalitet, i dat ćemo im priliku. Imamo 23, 24 igrača, svi imaju kvalitet i svi će sada dobiti prilike. Slijedi nam veliki broj utakmica, i imat će priliku da pokažu zašto su igrači Manchester Uniteda.”

S druge strane, Arsenal u predstojećem zimskom prelaznom roku planira pojačati vezni red, s obzirom da će po svemu sudeći Aaron Ramsey otići na kraju sezone nakon isteka ugovora. Kao glavni kandidat za dolazak navodi se veznjak Seville Ever Banega, ali Andreas Pereira bi možda mogao biti i povoljnija opcija.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!