NaslovnicaVijestiNAPUŠTA ROMU? Evo što je Edin Džeko rekao o mogućem povratku u...

NAPUŠTA ROMU? Evo što je Edin Džeko rekao o mogućem povratku u Premier ligu!

Napadač Rome i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko priznao je kako je sretan u dresu ‘rimske vučice’, ali je i komentarisao mogući povratak u Premier ligu.

Džeko želi povratak u Premier ligu

On je bio vrlo blizu povratka u Englesku u zimskom prelaznom roku, kada je Chelsea poslao nekoliko ponuda za njega, ali do tog transfera nije došlo.

[su_bet365_koeficijenti]

32-godišnjak je u intervjuu za Sky Sports News rekao: “Što se tiče povratka u Premier ligu, možda je prekasno, ali nikad ne znate. Tamo sam proveo četiri i pol sjajne godine, i uživao sam u svakoj minuti svake utakmice. Volim Premier ligu i volim Englesku, tako da ćemo vidjeti. U ovom trenutku sam sretan u Romi.”

Džeko je postigao 50 golova na ukupno 130 nastupa u svim takmičenjima u dresu Manchester Cityja, za koji je nastupao u periodu od 2011. do 2016. godine, te sa kojim je osvojio dvije titule prvaka Engleske. Najbolju sezona na Etihadu mu je bila sezona 2013/14, kada je postigao 16 golova u Premier ligi, te još deset u ostalim takmičenjima.

Džeko je nakon pobjede protiv Viktorije Plzen u Ligi prvaka početkom ovog mjeseca, kada je postigao hat-trick, izjavio: “Nismo baš najbolje krenuli u novu sezonu. Očito je da nisam postigao golova koliko sam želio. Ovo je bila dobra utakmica, i za mene, i za cijeli tim. Moramo nastaviti ovako, jer mislim da ovo nije naš maksimum. Možemo puno bolje od ovoga.”

Od dolaska u talijansku prijestolnicu za 11 miliona eura, nastavio je igrati u sjajnoj formi, te je postigao 78 golova na 157 utakmica, od čega pet na devet utakmica u novoj sezoni. Njegov tim se trenutno nalazi na šestom mjestu u Seriji A sa tek 14 osvojenih bodova nakon osam odigranih kola. Giallorossi će u sljedećem kolu, koje je na rasporedu ovog vikenda, na Olimpicu ugostiti SPAL.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!