NaslovnicaVijestiNAPUŠTA TOTTENHAM: Christian Eriksen odlučio gdje želi nastaviti karijeru!

NAPUŠTA TOTTENHAM: Christian Eriksen odlučio gdje želi nastaviti karijeru!

Nema sumnje kako je trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino napravio nevjerovatan posao otkako je stigao u klub prije četiri godine. Od tima koji je rijetko završavao u top četiri u Premier ligi uspio je stvoriti jedan od najboljih timova na otoku. Argentinac je to sve postigao sa znatno ograničenim budžetom, a defanzivac Davinson Sanchez, koji je stigao za oko 40 miliona funti, mu je najskuplje pojačanje.

Eriksen želi u Real Madrid

I dok je ta cifra prilično visoka, neuporediva je sa ciframa koje na pojačanja troše klubovi kao što su Manchester City, Liverpool, Chelsea i Manchester United. Ipak, s obzirom da Spursi trenutno grade novi stadion, na koji su potrošili dosta novca, zadržavanje najvećih zvijezda bi im mogao biti veliki problem u narednih nekoliko godina.

Harry Kane, Heung-Min Son i Dele Alli su nedavno potpisali nove ugovore, ali to isto nije uradio i plamaker Christian Eriksen. Njegov trenutni ugovor traje do ljeta sljedeće godine, a sve češće sa njegovim dovođenjem se povezuje Real Madrid.

Kako pišu španjolske novine AS, danski reprezentativac nije optimističan po pitanju produženja ugovora, te ozbiljno razmišlja o odlasku na kraju sezone. Međutim, vlasnik kluba Daniel Levy poznat je kao vrlo težak pregovarač, te ga navodno ne planira pustiti za cifru manju od 70 miliona funti.

Erisken je u tim iz sjevernog Londona stigao u ljeto 2013. godine iz Ajaxa za samo 13,5 miliona eura. Od tada se razvio u jednog od najboljih veznjaka u Premier ligi, te je na ukupno 253 odigrane utakmice u dresu Spursa postigao 62 gola i podijelio 78 asistencija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!