NaslovnicaVijestiNAPUŠTAJU CAMP NOU: Barca prodaje 3 zvijezde za čak 300 miliona eura!

NAPUŠTAJU CAMP NOU: Barca prodaje 3 zvijezde za čak 300 miliona eura!

Prema pisanju ESPN-a, Barcelona je spremna riješiti se usluga tri zvijezde od kojih planira zaraditi oko 300 miliona eura kako bi balansirala knjige i skupila novac za neka nova pojačanja.

Tri zvijezde napuštaju Barcelonu

Katalonski gigant je već u zimskom prelaznom roku osigrao dolazak Frenkieja de Jonga za 64 miliona funti. Ipak, ne planiraju se na tome zaustaviti, već žele dovesti još neke od najboljih talenata u svijetu nogometa, uključujući Matthijsa de Ligta i Luku Jovića.

Međutim, za to će im biti potrebna ogromna svota novca, koju žele skupiti od prodaje nekoliko od najvećih zvijezda, navodi ESPN. U izvješću piše kako su na izlaznim vratima Philippe Coutinho, Samuel Umtiti i Ivan Rakitić, kao i brojni drugi igrači za koje više nema mjesta u prvom timu.

Naime, riječ je još o Malcomu, Rafinhi, Jasperu Cillessenu, Andreu Gomesu i Denisu Suarezu, koji bi također mogli napustiti klub u ljetnom prelaznom roku. Coutinho se u posljednje vrijeme sve češće povezuje sa povratkom u Premier ligu, a za njega veliki interes navodno pokazuje Manchester United.

Čelnici Barce kao njegovu zamjenu žele dovesti zvijezdu Atletico Madrida Antoinea Griezmanna, dok bi De Ligt trebao stići kao zamjena za Samuela Umtitija, čija budućnost igranja na vrhunskoj razini je pod velikim znakom pitanja zbog velikih problema sa povredom koljena. Treće potencijalno pojačanje, Luka Jović, bi trebao stići kao dugoročna zamjena za Luisa Suareza, koji također možda igra svoju posljednju sezonu na Camp Nouu.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!