NaslovnicaVijestiNavas će napustiti Real, ali pod jednim uvjetom!

Navas će napustiti Real, ali pod jednim uvjetom!

Keylor Navas će napustiti Real, to je sve izvijesnije, ali kamen spoticanja je važeći ugovor koji Kostarikanac ima sa Realom, pošto ne želi tek tako da se odrekne preostalih primanja.

Navas će napustiti Real

Golman Real Madrida Keylor Navas tražiće od kluba da mu isplati platu za posljednje dve godine ugovora prije nego što napusti Santiago Bernabeu, prenosi španjolski list As.

Kako se navodi, klub nije voljan da ispuni Navasov zahtjev i plati mu oko 10 miliona eura, već će sačekati ponudu za 32-godišnjeg golmana.

Navas je prošle sezone izgubio poziciju startnog golmana u “kraljevskom klubu” nakon dolaska Belgijanca Thibauta Courtoisa, pa se očekuje da ovog ljeta napusti Madrid.

Mediji su spekulisali da su brojni klubovi zainteresovani za njegov angažman, među kojima su Benfica, Sporting i Paris Saint-Germain.

U prilog transferu idu i planovi Zinedinea Zidanea u kojima je “jedinica” Reala rezervisana za Thibauta Courtoisa, pa je Kostarikanac, koji s Realom ima ugovor do ljeta 2020. godine, očito odlučio poražiti novu sredinu.

Kako stvari stoje, izgleda da je iskusni golman zasad najbliži odlasku u PSG, a u slučaju eventualnog transfera Navasu bi glavna konkurencija bio Alphone Areola, 26-godišnji golman koji je proteklu sezonu počeo kao prvi čuvar mreže kluba iz Pariza, no kasnije je bio primoran mjesto u startnoj postavi prepustiti Gianluigiju Buffonu, koji će ovog ljeta napustiti klub, nakon godinu dana provedenih u PSG-u.

Navas je u protekloj sezoni upisao 21 nastup za Real u svim takmičenjima, primio je 21 pogodak, a u sedam mečeva uspio je sačuvati svoju mrežu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!