NaslovnicaVijestiNavijači Arsenala neće u Baku, klub vratio ulaznice!

Navijači Arsenala neće u Baku, klub vratio ulaznice!

Finale Lige Europe moglo bi da se pretvori u debakl, pošto navijači Arsenala neće u Baku, zbog čega je londonski klub morao da vrati veliki broj ulaznica. Po svemu sudeći, ništa bolja situacija nije ni u suprotnom taboru…

Arsenal i Chelsea su za finale Lige Europe dobili po 6000 karata za utakmicu u Bakuu, ali će se klub iz Emiratesa zahvaliti jer je nedovoljan broj navijača izrazio interesovanje da putuje u Azerbejdžan.

Kada su Chelsea i Arsenal prošli u finale Lige Europe pojavila se vijest da organizatori posljednjeg meča u Bakuu nude samo po 6.000 karata za navijače dva londonska kluba. Stadion u Bakuu inače prima skoro 70.000 gledalaca i smatralo se da je popriličnan skandal da su dva kluba dobila ukupno sedminu stolica.

Ovo je prvo europsko finale koje će se odigrati u Azerbejdžanu, zemlji koja u posljednjim godinama mnogo ulaže u promociju turizma, a na Olimpijskom stadionu u Bakuu će se naredne godine odigrati četvrtfinale i tri grupne utakmice Europskog prvenstva 2020.

Put od Londona do Bakua je prilično skup i prijestolnica Azerbejdžana je vazdušnim putem udaljena 4.000 kilometara od Velike Britanije, tako da je zbog nedovoljnog interesovanja Arsenal vratio nazad oko 2.000 ulaznica.

Osim karata finale je u žiži zbog toga što Arsenal neće računati na jermenskog fudbalera Henrikha Mkhitaryana. On ne želi da putuje u Azerbejdžan zbog političke situacije, a Azerbejdžanci su ponudili sve moguće garancije da će on biti bezbjedan.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!