NaslovnicaVijestiNavijači idu u zatvor zbog rasističkog vrijeđanja Viniciusa

Navijači idu u zatvor zbog rasističkog vrijeđanja Viniciusa

Po prvi put u povijesti, Španjolska je osudila ljude na zatvorsku kaznu zbog rasističkog ponašanja na nogometnim terenima. Trojica navijača Valencije kažnjena su zbog rasističkog ispada prema Viniciusu Junioru, brazilskom napadaču Reala, koji se dogodio u svibnju 2023. godine.

Dobili su kaznu od osam mjeseci zatvora, uz dvogodišnju zabranu prisustvovanja nogometnim stadionima bilo gdje u Španjolskoj te obvezu plaćanja svih sudskih troškova.

Vinicius je osobno prepoznao jednog od počinitelja, dok su druga dva identificirana nakon pregleda snimki s stadiona. Vikali su mu pogrdne riječi i imitirali majmuna. Iako je prvotno izrečena kazna trebala biti veća, smanjena je za trećinu nakon što su poslali službeno pismo isprike Realu i Viniciusu.

“Ova presuda je odlična vijest za borbu protiv rasizma u Španjolskoj jer popravlja štetu koju je pretrpio Vinicius Jr. i šalje jasnu poruku ljudima koji idu na nogometni stadion vrijeđati da će ih La Liga identificirati, prijaviti i kazniti za njihovo ponašanje”, rekao je predsjednik La Lige Javier Tebas.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!