NaslovnicaVijestiNAVIJAČI IZGLASALI: Evo tko je najbolji od trojca Sergio Ramos, Raphael Varane...

NAVIJAČI IZGLASALI: Evo tko je najbolji od trojca Sergio Ramos, Raphael Varane i Virgil van Dijk!

Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk jučer je odigrao sjajnu utakmicu protiv Crystal Palacea, u kojoj je njegov tim osvojio nova tri boda u sezoni pobijedivši rezultatom 2-0.

Ramos najbolji defanzivac

Iako su golove za ‘Redse’ postigli James Milner u 45. minuti iz penala, te Sadio Mane u sudijskoj nadoknadi, nagradu za igrača utakmice je osvojio upravo nizozemski reprezentativac.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Njegov nastup je posebno pohvalio komentator u Sky Sports studiju i jedna od najvećih legendi Liverpoola Jamie Carragher, koji je izjavio kako je on vjerovatno najbolji centralni defanzivac u ligi u ovom trenutku, te da je blizu nivoa Sergija Ramosa i Raphaela Varanea.

Carragher je nakon jučerašnje utakmice rekao: “Ne znam tko je u ovom trenutku bolji od njega. Mislim da je on pravi nasljednik Vincenta Kompanyja, koji je u posljednjih pet godina važio za lidera i najboljeg defanzivca u ligi. Njih dvojica su jako slični, ništa im ne nedostaje. Kada je Kompany bio na svom vrhuncu, možda prije dvije ili tri godine, rekao sam kako smatram da ne postoji bolji centralni defanzivac od njega. Ipak, mislim da Van Dijk mora osvajati velike trofeje. Pogledajte što je Real Madrid uradio u posljednjih nekoliko godina sa Ramosom i Varaneom u defanzivi. Van Dijk mora osvajati trofeje kako bi postao lider.”

[su_bet365_koeficijenti]

No, da li je Nizozemac zaista tako dobar kao Varane i Ramos? To je pitanje na svom službenom twitter profilu postavio upravo Sky Sports, a u glasanju je učestvovalo preko 75000 ljubitelja nogometa. Rezultati su na kraju poprilično očekivani, Sergio Ramos je ubjedljivo slavio sa 48 posto glasova, Virgil van Dijk je završio na drugom mjestu sa 28 posto glasova, dok je Raphael Varane osvojio 24 posto glasova.

I dok Van Dijk iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jako blizu Ramosovog nivoa, reprezentativac španjolske je daleko superiorniji po broju osvojenih trofeja. Naime, u profesionalnoj karijeri, koju je započeo davne 2004. godine, 32-godišnjak je osvajao četiri puta La Ligu, dva puta Kup Kralja, tri puta Superkup Španjolske, četiri puta Ligu prvaka, dva puta Europsko prvenstvo, te jednom Svjetsko prvenstvo. S druge strane, Van Dijk je za sada osvojio tek dva trofeja, a riječ je Škotskom Premiershipu, te Škotskom Liga Kupu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!