NaslovnicaVijestiNavijači mogu odahnuti: Arsenal pronašao zamjenu za Arsenea Wengera!

Navijači mogu odahnuti: Arsenal pronašao zamjenu za Arsenea Wengera!

Kako izvještava ESPN, njemački izbornik Joachim Low vodeći je kandidat za preuzimanje klupe Arsenala nakon što Arsene Wenger napusti Emirates, a to bi se moglo dogoditi već ovog ljeta.

Joachim Low mijenja Wengera

U posljednjih nekoliko tjedana pojavilo se mngoo špekulacija o budućnosti Wengera, nakon što je njegov tim pretrpio nekoliko uzastopnih poraza u svim takmičenjima, te je nekoliko igrača izgubilo povjerenje u francuskog stručnjaka.

Iako mu ugovor sa Arsenalom traje do ljeta sljedeće, a ne ove godine, nakon što ga je produžio krajem prošle sezone, 68-godišnjaku je ovo po svemu sudeći posljednja sezona u londonskom klubu. Uprkos tome što se kao njegovi mogući nasljednici spominju i Leonardo Jardim i Brendan Rodgers, ESPN otkriva kako uprava Arsenala preferira Joachima Lowa.

Low ima ugovor sa reprezentacijom Njemačke do 2020. godine, ali navodi se kako bi 58-godišnjak konačno mogao preuzeti izazov vođenja kluba nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje će njegov tim braniti trofej koji je osvojio prije četiri godine u Brazilu. Pored tog Svjetskog prvenstva, pod njegovim vodstvom osvojili su i prošlogodišnji Kup Konfederacija u Rusiji.

[su_champions_league]

Iako nije trenirao na klupskoj razini još od odlaska iz Austrije Beč 2004. godine, čelnici Arsenala smatraju kako posjeduje iskustvo, uspjeh i sposobnost upravljanja i stvaranjem zvijezda, što su upravo kvalitete koje traže.

Ukoliko Wenger zaista ode ovog ljeta, odluku o njegovom nasljedniku donijet će izvršni direktor Ivan Gazidis, koji u posljednjih nekoliko mjeseci doveo dosta novih pojačanja na različitim pozicijama u klubu. Od bitnijih, stigli su Sven Mislintat iz Borussije Dortmund kao glavni skaut, kao i bivši sportski direktor Barcelone Raul Sanllehi.

Engleski mediji navode kako bi sudbina Wengera mogla biti odlučena i prije kraja sezone, ukoliko njegov tim ispadne u osmini finala Europske lige protiv AC Milana, s obzirom da će teško izboriti igranje u Ligi prvaka preko Premier lige, gdje za četvrtom pozicijom zaostaju čak 13 bodova devet utakmica prije kraja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!