NaslovnicaVijestiNAVIJAČI ODUŠEVLJENI: Ole Gunnar Solskjaer pravi veliku taktičku promjenu za drugi dio...

NAVIJAČI ODUŠEVLJENI: Ole Gunnar Solskjaer pravi veliku taktičku promjenu za drugi dio sezone!

Kako navode izvori bliski klubu, trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer odlučio je napraviti veliku taktičku promjenu kada je u pitanju napadački dio njegovog tima, odnosno tko će mu biti prvi izbor na poziciji centralnog napadača.

Rashford prvi izbor Solskjaera u napadu

Naime, prema pisanju Daily Stara, Norvežanin, koji je na klupu ‘Crvenih vragova’ stigao prošlog mjeseca kao privremena opcija do kraja sezone, donio je odluku kako će mu prva opcija u napadu biti Marcus Rashford, dok će Lukaku preseliti na klupu.

Iako se polako vraća u formu pod vodstvom novog trenera, belgijski reprezentativac i dalje je jako kritikovan od strane navijača. On je postigao devet golova u 25 nastupa u svim takmičenjima ove sezone, što je jako loše s obzirom na cifru od čak 85 miliona eura za koliko je stigao na Old Trafford.

S druge strane, Solskjaer u Rashfordu vidi veliki prostor za napredak, te je engleski reprezentativac možda i ključni igrač tima kada je u pitanju trenutna forma. Na ukupno četiri utakmice u Premier ligi otkako je Ole stigao u klub, on je postigao tri gola i podijelio jednu asistenciju. 21-godišnjak je svaku od te četiri utakmice započeo od prve minute, a to će po svemu sudeći biti slučaj i u svakoj narednoj.

Manchester United je trenutno na šestom mjestu u Premier ligi sa 38 osvojenih bodova nakon 21 odigranog kola, te ima tri boda manje od petoplasiranog Arsenala, dok za četveroplasiranim Chelseajem zaostaje šest bodova. ‘Crvene vragove’ u sljedećem kolu, koje je na rasporedu ovog vikenda, očekuje teško gostovanje kod Tottenham Hotspura.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!