NaslovnicaVijestiNAVIJAČI ODUŠEVLJENI: Solskjaer u svlačionicu Uniteda vraća stari običaj koji je imao...

NAVIJAČI ODUŠEVLJENI: Solskjaer u svlačionicu Uniteda vraća stari običaj koji je imao legendarni Ferguson!

Novi privremeni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer sjajno je započeo svoj mandat na klupi svog bivšeg kluba. ‘Crveni vragovi’ su od dolaska legendarnog Norvežanina slavili u sve četiri utakmice, te pritom postigli 14 golova.

Solskjaer vraća Fergusonov običaj u United

Iako je pred njim još dosta posla, s obzirom da za top četiri zaostaju šest bodova, za sada stvari izgledaju jako obećavajuće za igrače i sve navijače Manchester Uniteda. Solskjaer je svojoj igračkoj karijeri u klubu proveo čak 11 sezona pod vodstvom legendarnog Sir Alexa Fergusona.

Nakon što je preuzeo funkciju trenera on je otkrio koliki utjecaj je legendarni škotski stručnjak imao na njega. U intervjuu za službenu klupsku stranicu prošlog mjeseca, rekao je: “Sir Alex Ferguson je utjecao na sve u mojoj karijeri. Način na koji je postupao sa ljudima, način na koji je vodio klub, kako je 25 igrača držao sretnima, gladnima za uspjehom i željom da napreduju. Međutim, također i način na koji je tretirao osoblje i sve radnike kluba. Bio mi je mentor. Od povrede koju sam imao 2003. godine, sve sam zapisivao što je radio u različitim, određenim situacijama. Naravno da sam već razgovarao s njim, jer ne postoji bolja osoba od koje možete dobiti poneki savjet.”

Navodno, Solskjaer je spreman na Old Trafford vratiti stari običaj, koji je imao upravo legendarni Fergie, kako bi poboljšao moral igrača. Kako pišu engleske novine The Sun, on želi vratiti ‘noćne kvizove’ pred svaku utakmicu, kako bi još više ujedinio ekipu. Ferguson je bio veliki obožavatelj kvizova o općem znanju i redovno je testirao svoje igrače kako bi im poboljšao samopouzdanje.

Pod vodstvom Josea Mourinha, igrači bi odlazili u svoje sobe u hotelu umjesto da provode vrijeme jedni s drugima. Ipak, Ole Gunnar je spreman to promijeniti što prije. Izvor blizak klubu je navodno izjavio: “Razlika u raspoloženju oko Carringtona je poput noći i dana otkako je Ole došao. Old Trafford je posjetio čak i Ryan Giggs, koji se udaljio od kluba dok je Mourinho bio ovdje. Mike Phelan je ponovo tu, a on i Sir Alex su voljeli ‘noćne kvizove’, te su bili jako konkuretni kada je to u pitanju. Igrači su već čuli kako će morati testirati svoje znanje, i uzbuđeni su zbog ove promjene.”

Vjeruje se kako će Solskjaer također zatražiti od njih da provode više vremena jedni s drugima. 45-godišnjak jasno smatra kako je moral igrača od najveće važnosti, kao što je to nekada mislio i legendarni Sir Alex Ferguson, koji je to priznao i u svojoj knjizi koju je objavio prije tri godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!