NaslovnicaVijestiNavijači Reala bijesni: Bolje da smo igrali sa 10 igrača nego sa...

Navijači Reala bijesni: Bolje da smo igrali sa 10 igrača nego sa njim!

Real Madrid remizirao je sa Barcelonom u prvoj utakmici polufinala španjolskog Copa del Reya, a navijači Reala bijesni su na svog krilnog napadača zbog propuštenih šansi.

Real je poveo već u šestom minutu. Vinicius je centrirao, Benzema na drugoj stativi primio loptu pored Albe, dao povratnu, a Lucas Vasquez samo ”otvorio” nogu i pogodio metu.

“Kraljevi” su bili znatno opasniji u uvodnih 20 minuta kada su prijetili iz kontranapada, a najbliži da duplira prednost bili su kada je Vinicius bio sebičan i umjesto da proigra Kroosa usamljenog pred golom, šutirao je, a golman Ter Stegen odbranio. Sredinom prvog poluvremena Barcelona je zaigrala bolje i počela da prijeti. U 32. minutu Rakitićev pokušaj zaustavila je prečka.

Ofanziva se četvorostrukom uzastopnom osvajaču trofeja u Kupu isplatila u 58. minutu. Golman Navas je bio brži od Albe poslije dubinske lopte Lengleta, ona se odbila do Luisa Suareza, čiji je šut sa gol-linije izbacio Sergio Ramos, ali je u nastavku akcije Malcom zatresao mrežu.

Barceloni nije pomogao ni Lionel Messi, koji je na teren ušao u 63. minuti susreta. Argentinac je meč počeo na klupi zbog povrede zadobijene u nedjeljnom meču sa Valencijom.

Činilo se da do kraja neće biti mnogo uzbuđenja, međutim, Gareth Bale je u 81. minutu propustio šansu iz kategorije stopostotnih – nakon istrčavanja sa gola Ter Stegen je ispucao loptu samo do Benzeme, koji je proslijedio loptu Baleu, a ovaj je samo trebao šutirati na prazan gol. Ipak, Bale je odlučio da primi loptu, koja mu je pobjegla, a potom je iz drugog dodira pokušao ‘lažnjakom’ prevariti Barcinog defanzivca, umjesto da šutira, da bi naposlijetku bio izblokiran.

Naravno, navijači Reala su bili bijesni zbog ovoga, a svoje frustracije nakon utakmice iskalili su na društvenim mrežama, pogotovo na Twitteru.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!