NaslovnicaVijestiNe smeta mu ni koronavirus: Američki milijarder kupuje klub u Engleskoj!

Ne smeta mu ni koronavirus: Američki milijarder kupuje klub u Engleskoj!

Američki milijarder Michael Dell, osnivač i izvršni direktor tvrtke Dell Technologies, vodio je napredne razgovore sa Derbyjem.

Američki milijarder

Dell, koji ima 55 godina, trenutačno vrijedi 31.2 milijardi dolara i vodi napredne pregovore sa engleskim klubom iz Championshipa Derbyjem, te je razgovarao sa trenutnim vlasnikom Melom Morrisom.

Derby je prethodno bio u vlasništvu Morrisa i američke investicijske skupine.

Prema izvještaju Telegrafa, teksaški biznismen želi uložiti novac, a Derbyjev trenutni vlasnik Morris više od dvije godine traži dodatna sredstva i prethodno je razgovarao sa Henryjem Gabayom, londonskim biznismenom, ali je dogovor zastao zbog niza činjenica, koje uključuju i otpuštanje bivšeg kapetana kluba Richarda Keogha i optužbe engleske nogometne lige.

Istraga engleske nogometne lige trenutno nadgleda sporazum koji je omogućio da Derbyjev trenutni vlasnik Morris kupi njihov stadion Pride Park, jer EFL tvrdi da je Derby zabilježio gubitke više od dopuštenih iznosa predviđenih propisima EFL-a za trogodišnje razdoblje koje je završilo 30. lipnja 2018. godine.

Derby je tijekom posljednjeg desetljeća više puta bio kandidat za promociju u Premier ligu, ali su opet izborili doigravanja, nakon čega su izgubili u finalu istih protiv Aston Ville prošle sezone pod vodstvom Frank Lamparda.

S legendarnim nizozemskim veznjakom Phillipom Cocuom, koji je trenutno njihov menadžer, nalaze se šest bodova ispod mjesta koja vode u doigravanje, sa devet utakmica preostalih da se igra do kraja sezone, a od dolaska Waynea Rooneya u siječnju su nadoknadili neke bodove.

Dell će očito ulagati u Derby sa mogućom promocijom u Premier ligu, koja će mu definitivno biti na umu, jer bi njegovo ulaganje bilo mnogo niže na početku i ako bi se Derby uspio ušuljati u doigravanje ove sezone i zapečati promociju, stigli bi do novčanog priliva od preko 190 milijuna dolara.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!