NaslovnicaVijestiNećete vjerovati tko je najtrofejniji trener u zadnjih 5 godina...

Nećete vjerovati tko je najtrofejniji trener u zadnjih 5 godina…

Ukoliko gledamo trofeje osvojene u zadnjih 5 godina vidjet ćemo kako najuspješniji trener u Europi nije Zinedine Zidane niti Pep Guardiola ili Massimiliano Allegri – najtrofejniji čovjek u svijetu europskog nogometa zadnjih pet godina je Unai Emery, aktualni trener PSG-a.

Unai Emery po broju trofeja u zadnjih je pet godina zasjenio ostalo elitno društvo trenera europskog nogometa, ali to je samo dokaz kako je statistika varljiva. Statistika često otkriva vrlo puno, ali i skriva ono najbitnije. Činjenjica je kako je Emery u zadnjih 5 godina uzeo 10 trofeja što je u prosjeku dva po sezoni, ali prava istina krije se u analizi tih trofeja.

[su_bet365_100_bonus]

Naime, Unai Emery od spomenutih 10 trofeja 7 je osvojio u PSG-u. I to zvuči kao veliki uspjeh, ali PSG ima uvjerljivo najkvalitetniju momčad u Francuskoj i najveći budžet u svijetu nogometa, a unatoč svemu tome Unai Emery i njegov PSG prošle sezone doživjeli su pravi debakl i pravo je čudo što je on uopće ostao na klupi. Monaco mu je pred nosom uzeo prvenstvo, a u Ligi prvaka ispao je nakon što je u prvoj utakmici ostavio vodstvo od 4 gola razlike i tako prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je imala toliko vodstvo i ispala.

Ove sezone pojačao se Neymarom i Mbappeom, dva igrača za koje mnogi tvrde da su nasljednici Ronalda i Messija, za njih dvojicu PSG je potrošio oko 400 milijuna eura, no ni to im nije bilo dovoljno za ozbiljan uspjeh u Ligi prvaka. Baš kao i godinu ranije ispali su u osmini finala, ovoga puta od Real Madrida ukupnim rezultatom 5-2.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Evo koliko su osvojili najelitniji treneri današnjice:

Luis Enrique i Pep Guardiola osvojili su 9 trofeja
Zinedine Zidane i Allegri osvojili su po 8 trofeja
Ancelotti je osvojio 7 trofeja
Wenger je osvojio 6 trofeja
Mourinho je osvojio 5 trofeja
Valverde i Conte osvojili su po 3 trofeja

Naravno, ovo dovoljno pokazuje kako statistika po broju trofeja najviše ovisi o ligi gdje se klub natječe. Zasigurno kako je u ligama petice najlakše voditi PSG i osvajati trofeje u Francuskoj, a puno teži posao nemaju ni treneri Bayerna i Juventusa koji ipak neke konkurencije imaju, ali su i dalje dosta dominantni.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!