NaslovnicaVijestiNekada je bio jedan od najboljih napadača svijeta, a sada je primoran...

Nekada je bio jedan od najboljih napadača svijeta, a sada je primoran napustiti klub!

Kolumbijski napadač Jackson Martinez, koji trenutno nastupa za Guangzhou Evergrande, po svemu sudeći primoran je napustiti kineski klub.

Jackson Martinez napušta Kinu

Naime, kako izvještava Marca, njegov trener Fabio Cannavaro odlučio ga je izostaviti sa liste igrača na koje računa u sljedećoj sezoni. Pored toga što ga je izostavio sa liste igrača registrovanih za Azijsku Ligu prvaka, legendarni Talijan ga nije registrovao ni za Superligu.

Martinez je bio smatran jednim od najboljih napadača na svijetu u vrijeme dok je nastupao za Porto, u čijem dresu je postigao 94 gola u 143 nastupa. Sjajnim izdanjima tokom tri sezone privukao je pažnju Atletico Madrida, koji ga je odlučio dovesti u ljeto 2015. godine za 37 miliona eura. Međutim, u pola godine, koliko je ostao u klubu, postigao je tek tri gola i podijelio dvije asistencije u ukupno 22 nastupa.

Unatoč razočaravajućoj polusezoni koju je imao, ‘Jorgandžije’ su uspjele čak i zaraditi na njemu. Naime, u prvom zimskom prelaznom roku za 42 miliona eura doveo ga je trenutni klub Guangzhou Evergrande, te je tako napravio veliku grešku.

[su_million_pound]

U ukupno 16 nastupa 31-godišnjak je postigao tek četiri gola, a većinu vremena je proveo izvan terena s obzirom na veliki broj povreda koje je pretrpio u posljednje dvije godine. Te povrede su možda i glavni razlog zbog kojeg se Cannavaro odlučio za njegovo izostavljanje iz tima. Pored svega toga, sa službene klupske stranice obrisani su svi podaci vezani za kolumbijskog reprezentativca, unatoč tome što je on još uvijek službeno njihov igrač.

Nagađa se kako bi se Jackson Martinez mogao vratiti u Indepediente Medellin, klub iz rodne zemlje u kojem je započeo svoju profesionalnu karijeru i u kojem je postigao 52 gola u ukupno 130 nastupa. Za reprezentaciju Kolumbije je postigao devet golova u 40 nastupa, te ukoliko namjerava dobiti poziv za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje bi mu bilo možda i posljednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije, morat će ubrzo riješiti pitanje svoje budućnosti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!