NaslovnicaVijestiNEOČEKIVAN OBRT: Sarri objasnio situaciju sa Kepom, tvrdi da je sve nesporazum!

NEOČEKIVAN OBRT: Sarri objasnio situaciju sa Kepom, tvrdi da je sve nesporazum!

Manchester City osvojio je trofej EFL Liga Kupa, prvi u sezoni, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Chelseaja (0:0, 4:3). U utakmici bez previše uzbuđenja, u centru pažnje bio je incident između Sarrija i Kepe Arrizabalage, pošto je mladi čuvar mreže doslovno odbio da izađe iz igre! Menadžer Chelseaja je objasnio situaciju sa Kepom nakon utakmice, mada, nije nas sasvim ubijedio…

Kepa se na isteku 120. minuta utakmice sa Manchester Cityjem ozlijedio, Sarri je želio da ga izmjeni i ubaci Willyja Caballera za penale, ali je španjolski golman odbio da izađe iz igre. Sve je kulminiralo izuzetno burnom reakcijom menadžera Bluesa.

Poslije duela, u kojem je Chelsea od Cityja nakon izvođenja penala, situacija se smirila, a Sarri je poručio da Kepa neće biti kažnjen zbog takvog ponašanja.

“Bio je to nesporazum. Shvatio sam šta se dogodilo tek kad se liječnik vratio na klupu. Mislio sam da je Kepa ozlijeđen i da ne može da brani penale. Zato sam želio da ga zamijenim”, kazao je Italijan.

Na pitanje novinara, zbog čega je onda tako burno odjurio u tunel, iskusni strateg je odgovorio:

“Morao da se smirim. Ponavljam, Kepa je razumio da sam želio da ga izmijenim jer sam mislio da je ozlijeđen. On je znao da nema nikakvih problema sa ozljedom i zato nije htio napolje. Razgovarali smo već i izgladili sve. On je u pravu”, zaključio je Sarri.

Ipak, moramo priznati da objašnjenje italijanskog stručnjaka ne djeluje sasvim uvjerljivo, imajući u vidu da je bio potpuno van sebe od bijesa tokom mučne rasprave sa svojim golmanom. Štaviše, rekli bismo da je vjerovatno stigla “direktiva” iz klupskog vrha da se čitava situacija pod hitno izgladi, te da se medijima ne daje materijal za skandal, u ionako lošoj atmosferi, pored svih problema u klubu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!