NaslovnicaVijestiNepobjedivi Zinedine Zidane - 9/9 na klupi Real Madrida!

Nepobjedivi Zinedine Zidane – 9/9 na klupi Real Madrida!

Nogometaši Real Madrida osvojili su večeras Superkup Španjolske, pošto su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili Atletico Madrid 1:0 (4:1).

Poslije isteka 90 minuta, odigrani su produžeci, ali kako ni tada nije bilo golova, pitanje pobjednika riješeno je izvođenjem jedanaesteraca.

Golove za Real Madrid u penal seriji postigli su Dani Carvajal, Rodrigo, Luka Modrić i Sergio Ramos, dok je jedini precizan za Atletiko bio Kieran Trippier.

U prvih 20 minuta utakmice nogometaši Atletica imali su dvije prilike za gol, ali su Alvaro Morata i Joao Felix šutirali pored gola. U nastavku utakmice ređale su se šanse i na drugoj strani, šutirali su Casemiro i Luka Jović, ali se rezultat nije mijenjao.

Produžeci su donijeli dvije velike prilike za oba tima, ali su Thibaut Courtois i Jan Oblak bili sigurni prilikom intervencija. U 116. minutu Federico Valverde je dobio drugi žuti karton, te je morao da napusti teren, a Real nastavi utakmicu s igračem manje.

Uslijedila je penal serija, a prvi je šutirao Carvajal. Poveo je Real 1:0, da bi Saul Niguez promašio prvi šut. Rodrigo je u sljedećoj seriji takođe bio precizan, da bi Courtiois zaustavio šut Tomasa. Treća serija donijela je novi gol za Real, precizan je bio Modrić, a prvi gol za Atletico postigao je Trippier. Posljednji jedanaesterac šutirao je Sergio Ramos, koji je postavio konačan rezultat i riješio pitanje pobjednika.

Ujedno, to je bilo deveto finale u kome je Zinedine Zidane sa klupe predvodio Madriđane i deveta pobjeda! Francuski trener, dakle, ima maksimalan učinak, a trofej osvojen u Džedi mu je prvi nakon što se u svibnju prošle godine vratio u “kraljevski klub”.

Real je pod Zidanovim vođstvom bio prvak Europe 2016, 2017. i 2018, osvojač Super kupa Europe 2016. i 2017, klupski prvak svijeta 2016. i 2017. i najbolji u Superkupu Španjolske 2017. i 2020. godine.

Madriđani poslije 19 kola dijele prvo mjesto u La Ligi sa Barcelonom sa po 40 bodova, dok Atletico i Sevilla imaju po 35.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!