NaslovnicaVijestiNeredi na Siciliji, Klose podsjetio na stare dane!

Neredi na Siciliji, Klose podsjetio na stare dane!

U susretu 32. kola italijanske Serie A sinoć su na Siciliji igrali Palermo i Lazio, a gosti su konačno došli do pobjede rezultatom 0:3. Bio je to vrlo uspješan debi Simonea Inzaghija na klupi nebeskoplavih.

Neredi na Siciliji, Klose podsjetio na stare dane!

Heroj pobjede Roimljana bio je stari vuk i njemački veteran Miroslav Klose koji je odigrao fantastičnu utakmicu, postigao je dva pogotka i upisao asistenciju, te tako podsjetio da stare dane kada je briljirao u dresu Bayerna i Werdera.

Lazio je poveo u ranoj fazi meča kada se Klose dobro snašao u kaznenom prostoru Palerma nakon kornera sa desne strane. Isti igrač samo pet minuta kasnije postigao je svoj drugi pogodak za 0:2. Sve je bilo gotovo u 72. minutu kada je Klose glavom asistirao za Felipea Andersona koji je postavio konačnih 3:0 za goste.

Utakmicu su obilježila i dva prekida zbog incidenata koji su na tribinama stadiona Renco Barbera izazvali domaći navijači. Početkom drugog poluvremena jedan od topovskih udara je doletio u kazneni prostor Lazija i eksplodirao u neposrednoj blizini Antonia Candreve koji je u ovoj situaciji imao dosta sreće.

Također, prije utakmice došlo je do nereda u gradu, kad su se navijači Palerma sukobili sa pristalicama Lazija, u kojima je povrijeđeno nekoliko navijača.

Lazio je ovom pobjedom došao na osmo mjesto na tabeli sa 45 bodova, dok je Palermo i dalje u zoni ispadanja sa 28 bodova, Sicilijanci ne znaju za pobjedu već 11 utakmica zaredom i očekuje ih žestoka bitka sa Carpijem i Frossinoneom za prvoligaški status.

[su_bet365_live_koeficijenti]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!