NaslovnicaVijestiNeuništivi Ibra o mirovini: Zlatan otkrio dokad namjerava igrati

Neuništivi Ibra o mirovini: Zlatan otkrio dokad namjerava igrati

‘King’ Zlatan proživljava drugu mladost na San Siru. Fenomenalni švedski napadač najbolji je primjer izreke “forma je prolazna, klasna je vječna”.

Zlatan Ibrahimović nema namjeru da se uskoro povuče iz svijeta profesionalnog nogometa. Bivši reprezentativac Švedske igra u odličnoj formi, iako ima 39 godina i trenutno je prvi strijelac Serie A sa deset golova iz osam utakmica.

On je na listi ispred golgetera Juventusa Cristiana Ronalda i Romelua Lukakua iz Intera, a Milan je na čelu tabele sa pet bodova više od gradskog rivala.

“Igraću sve dok budem imao osjećaj da je sve to dobro. Ostaje mi samo da fizički budem zdrav, ostalo će doći samo po sebi” rekao je Zlatan u intervjuu za BBC.

On je igrao u sedam različitih zemalja tokom bogate karijere koja je počela prije više od dva desetljeća. Sada je glavna snaga Milana, iako je najstariji u timu.

“U nevjerovatnoj smo formi, zaista nam ide odlično. Ipak, još nismo ništa osvojili, moramo to da imamo na umu” dodaje švedski napadač.

Prije tri godine dok je igrao u Manchester Unitedu imao je ozljedu koljena koja je prijetila da mu završi karijeru.

“Posle te ozljede rekao sam sebi da ću igrati sve dok budem mogao i želio. Kada ste na ovoj razini, sve je u tome kako igrate, ako ste dobri i donosite rezultate, onda ste još na vrhunskoj razini. Jer ako vi ne igrate dobro, onda će neko drugi. Volim pritisak, ne želim da budem ovdje zbog onog što sam radio u prvom boravku u klubu. Ovdje sam zbog sadašnjeg vremena i pritiska koji sam sebi namećem” rekao je Ibrahimović.

Ogromno iskustvo mu svakako pomaže u ovoj fazi karijere. Našalio se i oko toga koliko će moći da igra.

“Golovi nikad nisu bili problem, samo nastavljam dalje. Možda nisam isti igrač kao prije pet godina ili deset godina, svi se mijenjamo. Ne trčim kao nekada, mislim da sam sad inteligentniji po tom pitanju. Postoji razlog što sam rekao da je Serie A najteža za napadača, jer je sve u tehnici, a filozofija u Italiji takva da je bitnije ne primiti nego postići gol.”

“Osjećam da sam igrao sa mnogo različitih generacija. Igrao sam protiv Paola Maldinija, sad igram sa njegovim sinom Danielom. Nadam se da ću igrati i sa Danielovim sinom, to bi bilo čudo” zaključio je napadač Milana.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!