NaslovnicaVijestiNeville: Naslov prvaka Liverpoolu je donio Alisson!

Neville: Naslov prvaka Liverpoolu je donio Alisson!

Bivši igrač Uniteda smatra kako je naslov prvaka Redsima donio golman Alisson Becker, kojeg vidi kao igrača koji je nedostajao timu sa Anfielda.

Nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda, sada stručni konsultant Sky Sportsa Gary Neville izabrao je najboljeg nogometaša Liverpoola ove sezone.

I dok će mnogi najboljeg birati između Manea, Salaha, Van Dijka i Alexander-Arnolda, Neville smatra da je najvažniji igrač ekipe Jugena Klopa ove sezone bio golman Alisson Becker.

“Mislim da je Alisson igrač zbog koga će Liverpul osvojiti naslov prvaka. Razumijem i one koji kažu da je Virgil van Dijk bio igrač koji je nedostajao timu, ali za mene je to Alisson”, rekao je Neville.

“Prije dvije godine sam kritikovao golmane koji su bili u Liverpoolu, i tada sam govorio da Liveroool neće osvojiti ligu dok na golu bude čovjek koji je tada bio na golu (Mignolet). Klopp je komentarisao tu moju izjavu, ne znam da li je bio ljut, ali svakako je o tome govorio javno. Ali, onda je došao Alisson. Vidio sam to u Manchesteru sa Schmeichelom i vidio sam to sezonu kasnije kada je došao fenomenalni Van der Saar”, dodao je on.

“Kada imate golmana koji je smiren, autoritativan, koji većinu šuteva upućenih ka njegovom golu brani, koji daje ekipi na samopouzdanju, to se vidi i uticaj na tim je nevjerovatan. Za mene je Van Dijk jedan od najboljih defanzivaca na svijetu koje sam gledao uživo. Ali, ako mene pitate šta je Liverpoolu donijelo tako veliku promjenu u posljednje dvije godine, šta im je donijelo titulu u Ligi prvaka i u Premier ligi – to je golman”, jasan je bio Neville.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!