NaslovnicaVijestiNEVJEROJATNA PRIČA SADIO MANEA: "Pobjegao sam od kuće i lagao roditeljima kako...

NEVJEROJATNA PRIČA SADIO MANEA: “Pobjegao sam od kuće i lagao roditeljima kako bi igrao nogomet.”

Sadio Mane je jedan od naboljih napadača u Europi. Prošle sezone je postigao 22 gola u 36 nastupa u Premier ligi i bio je ključni dio pobjede Liverpoola u Ligi prvaka.

NEVJEROJATNA PRIČA SADIO

27-godišnjak je također kapetan Senegala i trenutno je na međunarodnoj dužnosti na Afričkom kupu nacija.

Mane je stigao do vrha profesionalne igre – ali njegov uspon na vrh nije bio lak.

Otkako se vratio u Afriku kako bi igrao sa svojom zemljom, napadač se otvorio na njegovom izuzetnom putovanju.

To je bilo putovanje na kojem je bježao od kuće, lagao svoje roditelje kako bi ostvario svoj san u dobi od 16 godina nakon što mu je bilo zabranjeno napustiti školu.

“Sve sam pripremio, sve do posljednjeg trenutka, znajući da uopće nemam novca”, rekao je Mane za France Football.

“U mraku sam se skrivao u visokoj travi, ispred svoje kuće i rano sljedećeg jutra, očistio sam zube i nisam se čak ni tuširao. Otišao sam bez da sam ikome rekao, osim mog najboljeg prijatelja.”

“Dugo sam hodao kako bi se sastao sa prijateljem koji mi je posudio novac kako bi mogao otići autobusom u Dakar.”

Nakon što je stigao u Dakar, Mane je napredovao kroz senegalsku nogometnu akademiju, a obećanje koje je pokazao bilo je dovoljno da uvjeri njegove roditelje da je nogomet bio pravi poziv.

“Dočekala me je obitelj koju nisam znao. Odmah sam sudjelovao na treninzima u priznatim timovima. ALi roditelji su me svugdje tražili”, nastavio je.

“Bili su uvjereni da je moj najbolji prijatelj znao gdje se nalazim. Držao se, nije ništa rekao. Ali moja obitelj i njegova, oni su ga strašno pritisnuli, da me na kraju odao.”

“Moji roditelju su me onda pozvali da se vratim kući. Nisam htio, jer sam se stidio vratiti, ali na kraju sam se složio pod uvjetom da će mi dopustiti da pokušam svoju sreću u nogometu kada se završi školska godina.”

Dobro je što su Maneovi roditelji ipak dopustili da igra u 16 godini, jer je 11 godina kasnije, kapetan Senegala na Kupu Nacija, manje od mjesec dana nakon što je osvojio Ligu prvkaa.

Kakvo putovanje je to bilo za Manea i bez sumnje ima još mnogo godina koje će provesti na vrhu.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!