NaslovnicaVijestiNevjerojatna priča u Konfederacijskom kupu: Drugoligaš putovao kombijima 6500 km i napravio...

Nevjerojatna priča u Konfederacijskom kupu: Drugoligaš putovao kombijima 6500 km i napravio senzaciju!

Stiže nam nevjerojatna priča iz Konfederacijskog kupa u Africi, gdje je malijski drugoligaš Binga FC ostvario nevjerojatan uspjeh u kvalifikacijama nakon što su morali putovati 6500 km da bi stigli na utakmicu.

Binga je prošle sezone prije svega senzacionalno osvojila malijski kup, što im je donijelo nastup u kvaliikacijama za skupine Konfederacijskog kupa. Nitko im nije davao realne šanse za prolazak, nakon što su u prvom kolu igrali protiv liberijskog kluba Monrovia. Međutim, Binga je ostvarila pobjedu na domaćem terenu sa ubjedljivih 3-0, a onda krenula na put za uzvratni susret.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

S obzirom da je ovaj klub jako siromašan, na put od 1750 km su krenuli sa autobusom, da bi na liberijskoj granici zatim unajmili džipove, jer bus nije mogao proći tamošnjim vrlo lošim cestama.

Binga FC je u uzvratu slavila sa 2-0, a onda su na isti način morali 1750 km putovati kući.

U drugom kolu su izvučeni protiv Yennege koja je prošle sezone osvojila drugo mjesto u prvenstvu Burkine Faso. Tu je utakmicu Binga izgubila sa 1-0 na domaćem terenu, a uzvrat je trebao biti samo formalno odigran.

Put do Burkine Faso je trebao biti dosta kraći, samo nekih 500 kilometara do gostujućeg stadiona, ali je afrička nogometna federacija utakmicu prebacila 1500 km dalje u Abidjan u Obali Bjelokosti, jer navodno taj stadion u Burkini Faso nije bio zadovoljavajući.

Danima su igrači Binga putovali do Abidjana, da bi u uzvratu sa golom u 85. minuti susreta senzacionalno dobili sa 1-0, te prošli u skupinu Konfederacijsko kupa nakon što su bili bolji na penale 7-6.

Binga FC je u mjesec dana proputovala 6500 kilometara u nevjerojatnim uvjetima, dok su uprkos svemu po prvi put u povijesti kluba uspjeli ući u neko od kontinentalnih natjecanja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!