NaslovnicaVijestiNEVJEROVATAN RAZLOG: Evo zbog čega je Adrien Rabiot odbio transfer u Tottenham...

NEVJEROVATAN RAZLOG: Evo zbog čega je Adrien Rabiot odbio transfer u Tottenham Hotspur!

Veznjak i zvijezda Paris Saint-Germaina Adrien Rabiot sigurno će napustiti Park prinčeva na kraju sezone nakon isteka ugovora, što su potvrdili i čelnici kluba, a priliku da započne pregovore sa zainteresovanim klubovima imat će već sutra, kada započinje zimski prelazni rok.

Rabiot ne želi u Tottenham Hotspur

U Paris Saint-Germainu su polagali mnogo nade u njega, te računali kako će možda i do kraja karijere ostati u klubu, u čijem dresu je debitovao 2012. godine sa samo 17 godina, ali to se neće dogoditi.

Sa njegovim dovođenjem u posljednje vrijeme najviše se povezuje Barcelona, a interes za 23-godišnjaka je potvrđen i na službenoj klupskoj stranici španjolskog prvaka. Ipak, oni nisu jedini klub zainteresovan za njegovo dovođenje. Francuske novine L’Equipe izvještavaju kako su predstavnici Rabiota održali razgovore još i sa Juventusom, Liverpoolom, te Tottenham Hotspurom.

Ipak, njegov sljedeći klub po svemu sudeći neće biti Spursi. Naime, ESPN izvještava kako Rabiot smatra da je londonski klub ispod njegovog nivoa, te da ne želi igrati tamo. Iako se ne spominje interes Liverpoola, u izvješću piše kako je Juventus spreman poslati ponudu, te da će biti glavni konkurent Barci u borbi za potpis veznjaka.

Tottenham Hotspur i Mauricio Pochettino će pažnju morati usmjeriti na nekog drugog u ovom zimskom prelaznom roku. Oni su se također povezivali sa mogućim dovođenjem mladog veznjaka Ajaxa Frenkieja de Jonga, ali je teško za očekivati kako bi on odabrao baš Spurse, s obzirom da je i na radaru Manchester Cityja, Barcelone i Paris Saint-Germaina.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!