NaslovnicaVijestiNEVJEROVATAN RAZLOG: Evo zbog čega je Barcelona odustala od dovođenja Benzeme 2008....

NEVJEROVATAN RAZLOG: Evo zbog čega je Barcelona odustala od dovođenja Benzeme 2008. godine!

Prije više od deset godina, točnije tokom ljetnog prelaznog roka 2008. godine, Barcelona je bila blizu dovođenja napadača najvećeg rivala Real Madrida Karima Benzeme. Naime, pred početak sezone 2008/09 na klupu prvog tima katalonskog giganta stigao je Pep Guardiola, a jedan od njegovih prvih zahtjeva upravi bio je dolazak novog napadača.

Barcelona odustala od dovođenja Benzeme

Jedna od meta tada je bio i Karim Benzema, koji je u to vrijeme nastupao za Lyon. Zapravo, on je bio glavna meta Blaugrane. Imao je sjajan učinak u dresu ‘Lavova’, te su ga čelnici Barcelone planirali dovesti i ispuniti želju Guardioli, iako je tu bio još i Samuel Eto’o, koji je igrao na vrhuncu karijere.

Tadašnji tehnički tajnik kluba, Txiki Begisristain, vodio je glavnu riječ kada su u pitanju dolasci novih pojačanja, a čak je otputovao kod Benzeme u Lyon kako bi ga pokušao nagovoriti na dolazak. Međutim, taj sastanak nije prošao onako kako je prvobitno planirano.

Španjolske novine Marca izvještavaju kako Begisristain nije bio oduševljen ponašanjem Benzeme na tom sastanku, te je poručio čelnicima kako ga francuski napadač nije gledao u oči dok je razgovarao s njim, te da je bio potpuno neozbiljan. Na kraju je odlučeno kako ga neće dovesti, jer je postojao rizik da će postati problematičan, te njegova prilagodba ne bi bila laka u tom slučaju.

Dvije godine kasnije, klub je doveo Davida Villu iz Valencije za 40 miliona eura, dok je Benzema otišao u redove Real Madrida za 35 miliona eura u ljeto 2009. godine, i tko zna kakvim smjerom bi krenula njegova karijera da je Begisristaina gledao u oči tog dana kada su razgovarali.

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!