NaslovnicaVijestiNevjerovatan ultimatum Heung-min Sonu: Ideš u vojsku ako...

Nevjerovatan ultimatum Heung-min Sonu: Ideš u vojsku ako…

Pred zvijezdu Tottenhama i južnokorejske reprezentacije postavljen je nevjerovatan ultimatum – ili zlato na Azijskim igrama, ili služenje vojnog roka!

Zvijezda Totenhema Heung-min Son upozoren je da će, ukoliko ne odvede nogometnu reprezentaciju Južne Koreje do titule na Azijskim igrama, morati da služi vojni rok u trajanju od 21 mjeseca.

Son je propustio posljednje dvije utakmice u engleskoj Premijer ligi zbog turnira u Indoneziji, gde je trenutno Južna Koreja došla do polufinala na putu ka odbrani zlata, koje je imperativ za sve u njegovoj zemlji.

[su_premierleague]

Azijske igre su za igrače do 23 godine, uz trojicu bonusa preko – što je Son u Koreji, i ukoliko ne osvoji zlato mogao bi da u svojoj zemlji krene u vojsku do sljedeće godine.

Zakon u Južnoj Koreji jasno nalaže da svaki muškarac do svoje 27. godine mora služiti vojsku, a s obzirom na to da je Son prije nešto više od mjesec i po proslavio 26. rođendan, ostala mu je još samo godina da se prijavi za vojnu službu.

U slučaju da osvoje zlatnu medalju, Son i njegovi saigrači koji do sada nisu služili vojsku bit će oslobođeni te obaveze, ukoliko, pak, Son ne osvoji zlatnu medalju, on će u toku ove sezone morati napustiti ekipu Tottenhama i otići na dvadesetomjesečnu vojnu obuku, a zanimljivo, uprava kluba nedavno mu je produžila ugovor te će do 2023. godine biti član Spursa.

[su_us_open]

Južna Koreja je u grupi završila iza Malezije sa šest bodova, dve pobede i poraz, a potom je izbacila Iran (2:0) i Uzbekistan posle produžetaka (4:3).

U polufinalu čeka boljeg iz duela Sirije i Vijetnama, dok u drugom delu Japan igra sa pobednikom Severne Koreje i Ujedinjenih Arapskih Emirata.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!