NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNA CIFRA: Evo koliki će transfer budžet Solskjaer imati na raspolaganju sljedećeg...

NEVJEROVATNA CIFRA: Evo koliki će transfer budžet Solskjaer imati na raspolaganju sljedećeg ljeta!

Iako je doveden kao privremena zamjena do kraja sezone, novi trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer itekako učestvuje u planovima kada su u pitanju transferi. Uprkos tome što bi ga na ljeto mogao zamijeniti trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino, on navodno svakodnevno sa čelnicima kluba raspravlja o mogućim pojačanjima.

Solskjaer će dobiti 200 miliona

Norvežanin je to i sam priznao izjavivši nedavno: “Saznao sam koliki je potencijal igrača, koliko daleko su od dostizanja istog i kako mogu napredovati. Već razmišljam kako bi ekipa mogla izgledati za godinu ili dvije, kakvi igrači su nam potrebni. Najvažnija stvar je naći igrače koji imaju Unitedov DNK.”

Bivši legendarni napadač na dobrom je putu da obezbijedi ostanak na Old Traffordu i sljedeće sezone, s obzirom da su ‘Crveni vragovi’ od njegovog dolaska u decembru, kada je zamijenio Josea Mourinha, slavili u čak devet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima.

Kako danas pišu engleske novine The Sun, vlasnici kluba, odnosno obitelj Glazers, spremni su izdvojiti čak 200 miliona funti na nova pojačanja za ljetni prelazni rok, bez obzira tko bio trener. United danas igra utakmicu protiv Leicester Cityja, a pod vodstvom Solskjaera je smanjio zaostatak za četvrtim mjestom na tabeli sa 11 na pet bodova, te u slučaju pobjede protiv ‘Lisica’ ima priliku doći na minus tri.

Atmosfera u klubu je daleko bolja nego u posljednjih nekoliko godina, a Solskjaer je otkrio kako razgovara sa legendarnim Sir Alexom Fergusonom nakon svake utakmice: “Dolazio nam je na trening i posjećujem ga nakon svake utakmice na Old Traffordu. Sjajno je razgovarati s njim i njegovim prijateljima o nogometu. Još uvijek ima dobro oko za igru.”

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja napušta klub nekoliko dana nakon titule!

0
Brazilski golman Ederson Moraes, ključni igrač Manchester Cityja, razmatra napuštanje kluba nakon četvrte uzastopne titule prvaka Engleske. Nakon što je došao u City 2017....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!